İşsizlere İş ve Beceri Kazandırmaya Yönelik Kurs Çağrısı

06.08.2013 17:35

* Üyelerimizden gelecek istemler doğrultusunda işsizlere iş kazandırma ve beceri edindirme amaçlı kurslar düzenlenecek.

* Kursların hangi mesleklere yönelik açılması konusunda oda üyelerinden talepte bulunmaları isteniyor.

İşsizlere iş kazandırma ve beceri edindirmeye yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Beceri’10 UMEM adlı proje kapsamında TOBB üyesi odaların üyelerinin talepleri doğrultusunda kurslar düzenleniyor. TOBB’a bağlı meslek odalarının üyelerinden isteyenlerin kendi odalarına başvurarak hangi mesleklerde iş kazandırma ve beceri edindirmeye yönelik kurs açılmasını bildirmeleri gerekiyor. Bu bağlamda MİTSO üyelerinin de oda yönetimine başvurarak iş kazandırma ve beceri edindirmeye yönelik olarak hangi meslek dallarında kurs açılmasını talep etmeleri isteniyor.

Beceri’10 UMEM Projesi kapsamında kurs açılması düşünülen meslek dalları şu alanlarda toplanıyor:

Ahşap Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojileri, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal, Teknolojisi, Motorlu Araçlar Kursu, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, oda üyelerine çağrıda bulunarak oda üyelerinin işsizlere iş kazandırma ve beceri edindirmeye yönelik kursların hangi iş kollarında açılmasını istediklerini oda yönetimine bildirmelerini istedi. Tuna “İlgili bakanlıklarla TOBB’un işbirliği sonucu işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak bir proje oluşturuldu. Bu projede temel amaç, işsizlere iş kazandırmak ve bunun için de mesleki beceri edindirmektir. Muğla’da da bu kurslardan açılacak. Ancak hangi kursların açılacağına TOBB üyesi odaların üyeleri karar verecekler. Bu nedenle üyelerimizden, kendileri, eşleri, çocukları ve yakınları ya da hemşerileri için hangi mesleki beceri edindirme kursların açılmasının yararlı olacağını düşünüyorlarsa odamıza bildirmeleri gerekmektedir” dedi.