İZMİR 86. ENTERNASYONAL FUARI’NUN ONUR KONUĞU İLİ MUĞLA, MUĞLA STANDININ YILDIZI İSE MİTSO OLDU

İZMİR 86. ENTERNASYONAL FUARI’NUN ONUR KONUĞU İLİ MUĞLA,  MUĞLA STANDININ YILDIZI İSE MİTSO OLDU
29.08.2017 16:59

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun bugüne kadar katıldığı her fuarda yaptığı aktif tanıtımla insanların hafızalarında silinmez izler bıraktığını söyledi.

Bu yıl 18 / 27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen İzmir 86. Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu il Muğla olurken Muğla’nın ilçeleriyle birlikte tarihi ve kültürel ürünlerinin tanıtıldığı standın tanıtım yıldızı ise Milas Ticaret ve Sanayi Odası oldu. MİTSO, fuarda yaptığı sergileme, ikram ve gösterilerle Muğla standında ilgi odağı olmayı başardı.

İzmir 86. Enternasyonal Fuarı’nın açılış günü olan 18 Ağustos’ta bir grup üyesini otobüsle İzmir’e, fuar açılışına götüren MİTSO, bu yıl fuarın onur konuğu ili olan Muğla standındaki sergileme alanında Milas’ın zeytin, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu ve Sakarkaya’nın kırmızı balını tanıttı. MİTSO tanıtım alanında, fonda Milas’ın Uzunyuva Hekatomnos Lahiti’nden Beçin’e, Çomakdağ’ın taş evlerinden Euromos’a, Bafa Gölü’nden İasos’a kadar tarihi zenginlikleri sergilendi. Bu fonun önünde ise MİTSO üyeleri Mutlular Tarım Ltd. Şti, Felek Ticaret, Labranda Tarım Ltd. Şti, Beçin Zeytin ve Zeytinyağı, Sakarkaya Kırmızı Çam Balı ve Çetin Sağıroğlu zeytinyağı sabunları ürün tanıtımı yaptılar. Fuarı ziyaret edenlerin beğenisini kazanan Milas zeytin ve zeytinyağı ile zeytinyağı sabunları ve kırmızı bal satışları memnuniyet verici bir seviyede büyük ilgiyle karşılaştı. Aralarında özellikle Afrika ülkelerinden gelenlerin de olduğu ziyaretçiler, sergilenmekte olan Milas ürünlerden satın aldılar.

MİTSO tanıtım alanında konuklara ikram edilen Milas otlu tepsi böreği, çaykama böreği ve namaz helvası konukların ilgisini çekti.

MUĞLA TANITIMI BAŞARILI GEÇTİ

Öte yandan bu yıl fuarın onur konuğu ili olan Muğla, çok başarılı bir sergileme ile ilgi çekti. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilen stant düzenlemesi, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Muğla standının tanıtım yıldızı ise MİTSO oldu. MİTSO yaptığı aktif sergileme ve yoğun katılım ile Muğla standına ve fuara ayrı bir canlılık kattı. Açılış günü MİFAD’lı zeybek oyuncularının gösterileri, Dibekdereli davul zurna ekibin çaldığı halkoyunları havaları büyük bir ilgiyle karşılandı. Dibekdereli davul zurna ekibinin sık sık çaldığı 10. Yıl Marşı ile İzmir Marşı ise İzmirlilerden çok büyük alkış aldı.

REŞİT ÖZER : MİTSO HER FUARDA İZ BIRAKIYOR

İzmir 86. Enternasyonal Fuarı’nın ardından fuarı değerlendiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “MİTSO, katıldığı her fuarda yaptığı aktif tanıtımla insanların hafızalarında iz bırakıyor” dedi. İlke olarak Milas’ın doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini her fuarda tanıtmayı benimsediklerini belirten Reşit Özer “Bu ilke doğrultusunda maddi olanaklarımız ölçüsünde her fuarda yer almaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar katıldığımız her fuarda çok iyi izlenimler edindik. Çok büyük ve çok güzel bir ilgiyle karşılaştık. İnsanların hafızalarında silinmez izler bıraktık. Bu çizgimizi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.