MİTSONUN GEKA PROJESİNE KATILANLARA ÖDÜL TÖRENİ VE KOKTEYLİNE MUĞLA VALİSİ FATİH ŞAHİN DE GELECEK

06.08.2013 17:44

GEKA – MİTSO İşbirliğinde “Milas’ta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İşgücünün Geliştirilmesi ve İhracatın Arttırılması” projesi kapsamında düzenlenen eğitim çalışmasına emeği geçenlerle kursa katılanlara plaket ve katılım belgesi verilmesi için MİTSO tarafından tören ve kokteyl düzenleniyor. 7 Ocak Cumartesi günü MİTSO binasında düzenlenecek törene Muğla Valisi Fatih Şahin de katılacak. Eğitim çalışmasında görev alan ve ders veren Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine teşekkür plaketlerinin sunulacağı tören sonrasında MİTSO Lokalinde katılımcılar onuruna bir kokteyl düzenlenecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cuma Bozkurt’tan oluşan MİTSO Yönetimi, Muğla’ya giderek Muğla Valisi Fatih Şahin ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı makamlarında ziyaret ederek törene davet ettiler. Valilikten daha sonra yapılan açıklamaya göre Vali Fatih Şahin’in törene katılacağı bildirilirken Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın da gelebileceği bildirildi.

MİTSO’nun proje sahibi, Milas Ziraat Odası ile Milas İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği’nin proje ortağı olduğu “Milas’ta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İşgücünün Geliştirilmesi ve İhracatın Arttırılması Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye uygun bulunmuş ve hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

İç Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi iki dönem olarak düzenlenmiş, toplam 48 saatlik birinci dönem eğitim çalışmalarına 82 kişi katılmıştı. Bu gruptaki eğitimin ikinci aşaması Mart ayında verilecek.

İhracat Elemanı Yetiştirme Eğitimi alarak düzenlenen ve 40 saat süren ikinci eğitim grubundaki derslere ise toplam 32 kişi katılmıştı.

Kurslara katılanlara balıkçılık ve ihracat elemanı olarak yetiştirilmek üzere gerekli eğitimler Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından verildi.

Bu kurslara katılanlar için son eğitim çalışmaları uygulamalı olarak 7 Ocak Cumartesi günü toprak havuzlarda uygulamalı olarak yapılacak. Derslerin tamamlanmasından sonra aynı gün saat 18.00’de MİTSO’da katılımcılara katılım belgelerinin verilmesi amacıyla bir tören düzenlenecek. Törende katılımcılara katılım belgeleri verilirken eğitim çalışmasında görev alan öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerine de MİTSO adına teşekkür plaketi sunulacak.

Törenle ilgili bir açıklama yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “MİTSO olarak GEKA’dan sağladığımız hibe desteği ile başlattığımız eğitim çalışmasının ilk aşamasını başarıyla tamamlıyoruz. Bu başarı, bundan sonraki projelerimizin gerçekleşmesi yolunda bizlere daha büyük güç verecektir. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim çalışmasına katılanlar için çok yararlı bir eğitim sürecini geride bırakırken kendilerine birer katılım belgesi vereceğiz. Bunun için düzenlenen törenimizi Sayın Muğla Valisi Fatih Şahin de onurlandıracaklardır” dedi.