IPARD III PROGRAMI VE I. BAŞVURU ÇAĞRI DÖNEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAKTIR.

25.04.2024 16:13

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sağlayacak olan IPARD III Programı hakkında bilgi verilecek.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 2 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14:30’da gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığının bir kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, tarafından birinci başvuru çağrı ilanına çıkılan IPARD III Programı kapsamındaki “M3-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” desteği hakkında detaylar katılımcılara anlatılacak.

Girişimcilere toplam 66 milyon avro hibe desteği sağlanacak programa göre;  Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” kapsamında, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yumurtanın işlenmesi ve pazarlanması alanlarında sunulacak projelerin yapım işleri, makine-ekipman ile hizmet alımları ve görünürlük harcamalarına yönelik giderler desteklenecek. Başvurular, 9 Mayıs 2024 tarihine kadar yatırım yapılması planlanan şehirdeki TKDK İl Koordinatörlüğüne veya TKDK İl İrtibat Ofisine yapılabilecek.

Detaylı bilgiye; https://www.ftso.org.tr/duyuru/ipard-iii-programi-birinci-basvuru-cagrisi/2999 adresinden ulaşılabilir.