Haydi gençler, 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Kupası Satranç Turnuvasına

06.08.2013 17:31

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında MiTSO, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Satranç İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen 5. satranç turnuvası 14 – 15 -16 Mayıs’ta yapılacak. Turnuvaya katılmak isteyenlerin 12 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar başvurmaları gerekiyor.

MiTSO, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Satranç İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan “MiTSO 2010 Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası” 14 – 16 Mayıs tarihleri arasında Milas’ta yapılacak. Satranç Turnuvası’nda yarışacak olanların 12 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar MiTSO, Santranç İlçe Temsilciliği veya Milas Belediyesi Çocuk Kütüphanesi’ndeki TSF Satranç Eğitim Merkezi’ne başvurmaları gerekiyor.

Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan MiTSO 2010 Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası’na Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) sporcu lisansı yönergesi doğrultusunda, 2009 – 2010 vizesini yaptırmış TSF sporcu lisansına sahip olanlar katılabilecekler. Ayrıca yarışma kurallarına göre turnuvaya katılacak olanların 1 Ocak 2005 tarihinden önce doğmuş olması gerekiyor.

14 – 16 Mayıs tarihleri arasında Milas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılacak olan satranç turnuvasına katılacak olanlar “Açık”, “Yıldızlar” ve “Küçükler” olmak üzere üç kategoride yarışacaklar. Yarışmada başarılı olarak ilk 3 dereceye giren sporcular kupa, 4.’lük ile 10.’luk arasında sıralananlar ise birer madalya ile ödüllendirilecekler. Ayrıca tüm katılımcılara birer katılım belgesi verilecek.

İLİ

MUĞLA

İLÇESİ

MİLAS

YARIŞMA ADI

MİTSO 2010 – ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI

BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ

14-15-16 MAYIS 2010

YERİ

MİLAS TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

SON BAŞVURU TARİHİ

12 MAYIS 2010
Saat 17:00

SİSTEM

7 Tur İsviçre Sistemi

DÜŞÜNME SÜRESİ

35’+30’’/ hamle temposu ile oynanacaktır

ORGANİZASYON

MİTSO-GENÇLİK SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ VE SATRANÇ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ

ÖDÜLLER :

İlk 3 dereceyi alan sporculara kupa, 4-5-6-7-8-9-10 ncu olanlara Madalya ve Tüm Sporculara Katılım Belgesi verilecektir.
TEKNİK KONULAR:
1. KURALLAR:
TSF Satranç Yarışmaları Prosedürü hükümleri geçerlidir.

2. KATILIM:

i. TSF sporcu lisansı yönergesi doğrultusunda TSF Sporcu lisansı olan ve 2009-2010 vizesini yaptırmış olan sporcular katılabilir. Vize uzatmaları https://secure.tsf.org.tr/lisans/ adresinden kredi kartı ile veya T.İş Bankası şubelerinden yapılabilir. Vize uzatmaya ilişkin dekont turnuva başlamadan düzenleme kuruluna gösterilmelidir.
ii. Katılımcı Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Satranç İlçe Temsilciliği veya Milas Belediyesi Çocuk Kütüphanesinde bulunan TSF Satranç Eğitim Merkezine başvuruda bulunmalıdır (Başvurularda katılımcının adı soyadı, T.C kimlik no, doğum tarihi varsa elo-ukd’si ve katılmak istediği kategori belirtilecektir.)

iii. Turnuvaya katılan tüm sporcuların 1 Ocak 2005’ten önce doğmuş olmaları zorunludur.
iv. Yarışma üç kategoride yapılacaktır: Katılımcılar hangi kategoride yarışacaklarını başvurularında belirtmezlerse doğum tarihlerine bakılarak listelere eklenecektir.
v. Yarışmaya katılan tüm sporcular hamle yazılımını (notasyon) bilmek zorundadır. Hiçbir mazereti olmadığı halde keyfi nedenlerden dolayı hamlesini yazmayan oyuncu hakem tarafından uyarılır, tekrar ettiği takdirde oyuncu o turda rakibine karşı kaybeder.

KATEGORİLER:
A- AÇIK
B-YILDIZLAR(01.01.1996 ve sonra doğanlar)
C- KÜÇÜKLER (01.01.1999 ve sonra doğanlar)
İsteyen sporcu bir üst kategoride yer alabilir.

3. DEĞERLENDİRME:
Turnuva sonuçları UKD hesaplarında kullanılacaktır.

4. ÖZEL KONULAR:
i. Birinci Tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. 2. turdan önce sıralama yenilenerek eşlendirmeye devam edilecektir. 2. tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.
ii. Herhangi bir tura mazeretsiz katılmayan sporcu turnuvadan çıkarılır.
iii. Katılıma göre eşlendirme sistemini değiştirmeye, tur sayısını arttırmaya-eksiltmeye ve programda değişiklik yapmaya başhakem yetkilidir. Olası bu durum karşısında yeni program teknik toplantı sonunda duyurulacaktır.
iv. Turnuva salonuna açık cep telefonuyla girilemeyecektir. Tur sırasında cep telefonu çalan sporcu yenik sayılacaktır.
v. Katılımcılar Teknik Toplantıdan önce yönergeyi okur ve yönergeye uymayı kabul ederler.

5. BİLDİRİM:

a. FIDE Satranç Kuralları 6.6.a uyarınca geç kalma süresi tanınmamıştır. (sıfır dakika)
b. FIDE satranç kuralları 9.1 uygulanır. Karşılıklı olarak 30 hamle tamamlanmadan-hakemin izin verdiği haller hariç- anlaşma yoluyla berabere yapılamaz. (Bkz. FSK 9.1.a)

6. EŞİTLİK BOZMA:
Tüm kategorilerde eşit puan durumunda; Buchholz-altan 1, Sonneborn-Berger, Galibiyet sayısı yöntemlerine sıra ile başvurulur. (Bkz.FIDE Turnuva Kuralları)

7. İTİRAZ:
TSF İtiraz Kurulları Prosedürü uyarınca itiraz kurulu oluşturulmayacak, itirazlar Başhakeme yapılacak, Başhakemin verdiği karar geçerli olacaktır.

9. LİSTELERİN İLANI:

Kesin listeler teknik toplantı sonrası, eşlendirme öncesi ilan edilecektir. Başlangıç sıralamasında sporcunun önce ELO sonra UKD puanına bakılacaktır.

10. PROGRAM:

AÇIKLAMA

TARİH

SAAT

Yarışma İçin Son Başvuru

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Son Kontrollerin yapılması

14 Mayıs 2010 Cuma

Teknik Toplantı

1.Tur Eşlendirmesinin duyurulması

1.Tur

2.Tur

15 Mayıs 2010 Cumartesi

3.Tur

4.Tur

5.Tur

16 Mayıs 2010 Pazar

6.Tur

7.Tur

ÖDÜL TÖRENİ Son turun bitiminde yapılacaktır.