BÖLGE TRAFİKİN BODRUMA TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ

06.08.2013 17:56

Yıllardır Milas’ta faaliyetini sürdürmekte olan Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nin Bodrum’a taşınması için girişimlerin sürdürüldüğünü öğrenmiş bulunuyoruz. Böylece; Milas ve Bodrum Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri birleştirilerek faaliyetlerinin tek şube halinde, Bodrum – Güvercinlik’in Sıralık mevkiindeki binada devam etmesi planlanıyor.

Milas ve Bodrum Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerinin Bodrum’da tek şube şeklinde birleştirilmesi ve hizmetini Bodrum’dan yürütmesi hakkındaki ilgili makamdan gelen teklif yazısı, Muğla Valiliği oluru ile ilgili Genel Müdürlük ve İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulmuş bulunuyor.

Milas ve Bodrum Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerinin Bodrum’da tek şube olarak birleştirilmesi; 48 bin kayıtlı taşıtın bulunduğu, hafif hasarlılar hariç yılda ortalama 250 kazanın olduğu, günlük 750’si ağır tonajlı kamyon olmak üzere 15 bin taşıtın gelip geçtiği Milas’ı ve Milaslı taşıt sahiplerini çok olumsuz şekilde etkileyecektir.

İki şubenin tek şube haline getirilmesiyle birlikte 48 bin taşıtın kayıtlı olduğu Milas ve yaklaşık 50 bin taşıtın kayıtlı olduğu Bodrum’un toplam 100 bin taşıtlık iş yükü tek bir şubenin üzerine yüklenmiş olacaktır. Üstelik Milas’taki Bölge Trafik hizmet binasının fiziki koşullarına göre taşınmak istenilen Bodrum’daki hizmet binasının fiziki koşulları çok yetersizdir. Bu durumda işler yavaşlayacak, gecikecek ve sonuçta hem Milaslı, hem de Bodrumlu yaklaşık 100 bin taşıt sahibi mağdur olacaktır.

İki şubenin tek şube haline getirilmesiyle Milaslı taşıt sahipleri trafik kazaları, kaza raporları, taşıt bağlama, ehliyete el koyulması veya geri alınması, taşıtlarla ilgili her türlü hukuki ve idari işlemlerin yapılabilmesi için Bodrum’a gitmek zorunda kalacaklardır. Bu da taşıt sahiplerinin zaman ve maddi kayıplarına neden olacaktır.

İki şubenin birleştirilmesiyle birlikte Bafa’dan Güvercinlik’e kadar yaklaşık 80 km.’lik bir karayolunun trafik güvenliği denetimini yapmakta olan Milas Trafik Denetleme İstasyon Amirliği Şubesinin iş yükü tümüyle Bodrum’a kayacaktır. Bu durumda; yılda 3 milyon 650 bin yolcunun giriş – çıkış yaptığı Uluslararası Milas Bodrum Havalimanı, binlerce ton yükün girip çıktığı Güllük Limanı ve günde 15 bin taşıtın geçtiği Milas trafiğinde denetim ve dolayısıyla trafik güvenliği sorunları yaşanabilecektir.

Belirtilen bu nedenlerle; aşağıda imzası bulunan Milas’taki Meslek Odaları olarak Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nin Bodrum Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ile birleştirilerek Bodrum’a taşınması girişimini kesinlikle yanlış buluyor ve bir an önce yanlıştan dönülmesini talep ediyor ve bu yönde ilgilileri ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.