MİTSONUN OCAK AYI BÜTÇESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

06.08.2013 17:56

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın 27 Şubat 2013 Çarşamba günü yapılan Meclis toplantısında Ocak ayı bütçesi, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılan Meclis oturumunda gündemin ilk maddesi gereğince Oda genel sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan 2012 yılına ait gelir gider hesap çizelgeleri Meclis’in onayına sunuldu. Yapılan oylamada oturuma katılan üyelerin oybirliği ile 2012 yılına ait gelir gider hesap çizelgeleri kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi gereğince Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Ocak ayı kati mizanında gelir ve gider tablosunun 1 milyon 970 bin 950 TL olduğu bildirildi. Meclis üyeleri arasında kati mizan hakkında söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından yapılan oylamada kati mizan oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündem dışı söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, son iki aydaki oda faaliyetleriyle ilgili olarak Oda üyelerine bilgilendirmede bulundu. Enver Tuna, 28 Şubat tarihinde açılacak 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na yerli firmaların katılmakta isteksiz davranmasından yakındı. Fuarlara katılan firmaların KOSGEB’in veri tabanına kayıtlı olmaları halinde fuar giderlerinin yüzde 50’sinin bu kuruluş tarafından karşılandığını, firmaların buna rağmen isteksiz davrandıklarını söyledi.

Oda seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili görüşlerini de açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ertelemenin en büyük gerekçesinin NECE kodlarıyla ilgili olarak TOBB’ye yapılan itirazlar olduğunu, kodların belirlenmesinin ilgili mevzuat gereği muhasebecilerin bildirimleri üzerine TOBB tarafından yapıldığını anlatan Enver Tuna “Bu sürecin hiçbir aşamasında MİTSO veya diğer odalar yoktur” dedi.

Başka söz almak isteyen olmayınca toplantı Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından kapatıldı.