MİTSO da Başkanlar GEKA İçin Buluştu

06.08.2013 17:35

* Milas’taki meslek odalarının başkanları MİTSO’nun davetiyle Milatsa bir GEKA projesi hazırlanması için bir araya geldiler.

* Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da katıldığı toplantıda meslek odalarının katılımıyla oluşturulacak bir proje için GEKA’dan proje desteği alınması hedefleniyor.

* MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ağırlıklı ve öncelikli olarak kültür balıkçılığının geliştirilmesi yönünde bir proje hazırlanmasının üzerinde durduklarını belirterek “Önerilecek ve Milas’ın yararına olacak her projeye de açığız” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) sağlayacağı hibe desteğinden Milas’ın yararlanmasını sağlamak amacıyla ilçedeki oda başkanları MİTSO’nun çağrısıyla bir araya geldiler. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da katıldığı oda başkanları toplantısında başkanlar GEKA’nın hibe desteğinden yararlanmak amacıyla ortak bir proje hazırlanması konusunu ilke olarak benimsediklerini bildirdiler. 10 Şubat’a kadar başvuru süresi bulunan GEKA desteğinden yararlanabilecek bir proje hazırlamak amacıyla oda başkanları en kısa sürede yeniden bir araya gelecekler.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) sağlayacağı hibe desteğinden Milas adına yararlanabilmek amacıyla ilçedeki meslek odalarının başkanları MİTSO’nun çağrısıyla oda lokalinde bir araya geldiler. Toplantıya ev sahipliği yapan MİTSO adına oda Meclis Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muzaffer Atıcı ve Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cuma Bozkurt, Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Cunbul ve Kemal Çimen ile odanın Başkan Danışmanı Osman Arıkan’ın hazır bulunduğu toplantıya Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da geldi. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Tayip Kömür’ün katıldığı toplantıda, son başvuru süresi 10 Şubat 2011 olan GEKA hibelerinden Milas adına yararlanabilmek amacıyla ortak bir proje oluşturulması görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, GEKA’nın kalkınmaya yönelik çok önemli hibe destekleri verdiğini belirterek “Milas’ın da bu hibe desteğinden yararlanmasını amaçlıyoruz. Ancak bir araya gelirsek ve geçerli bir proje hazırlayarak başvuruda bulunursak bu hibe desteğinden yararlanabilme şansımız artar. Ayrıca bu projelerin hazırlanması profesyonel bir ekip işi. İletişim halinde olduğumuz bir kuruluş bize yöremizdeki kültür balıkçılığı tesislerinin geliştirilmesi ve buralarda çalışanların eğitimi ile ilgili proje hazırlayabileceklerini önerdi. Bu öneriyi veya varsa sizlerin başak proje önerilerinizi birlikte değerlendirelim ve Milas’ın GEKA’nın hibe desteğinden yararlanmasını sağlayalım” dedi.

Toplantıya katılan Milas’taki meslek odalarının başkanları MİTSO’nun çağrısından duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve ilke olarak böyle bir ortak çalışmanın içinde olacaklarını bildirdiler. GEKA’nın hibe desteğinden yararlanabilmek için kısa bir süre kaldığına değinen oda başkanları bir an önce projenin hazırlanarak başvurunun yapılması gerektiğini, bunun için hangi alanda proje hazırlanacağı hakkında görüş birliğinin sağlanması gerektiğini vurguladılar.

MİTSO’nun daveti üzerine gerçekleşen oda başkanları toplantısı hakkında görüşlerini açıklayan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı “En azından oda başkanlarını bir araya getiren böyle bir toplantının yapılmış olması güzel bir girişim. Bir proje hazırlanması görüşünü ilke olarak destekliyoruz. Ancak bu iş, profesyonel bir çalışma gerektiriyor. Profesyonel ekip işi. Böyle bir ekiple çalışmak gerekiyor. Bir proje ekibi olmalı. Bu ekip bu çalışmayı yürütmeli. Ancak toplantı, ilk ön görüşme olarak olumlu geçti” diye konuştu.

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim de böyle bir toplantının gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilke olarak ortak bir proje hazırlanması görüşünü desteklediklerini söyledi. Devrim “Milas olarak böyle bir proje hazırlanmasından yanayız. İlke olarak destekliyoruz. Ancak konuyu oturup daha kapsamlı bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Milas’ın yararına olacak her projeyi, her girişimi destekleriz” dedi.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal da oda başkanları olarak bir araya gelmekten memnun olduklarını belirterek “Bu tür toplantıların sık sık yapılmasından yanayız. Bizi burada buluşturan MİTSO’ya teşekkür ederiz. GEKA’nın hibe desteğinden yararlanmak üzere ortak bir proje hazırlanması görüşünü destekliyoruz. Kısa sürede bir kez daha bir araya gelip hangi projenin tercih edilmesi gerektiği üzerinde kapsamlı bir görüşme yapmamız yararlı olacaktır” diye koruştu.

Milas Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin de Milas oda başkanlarının Milas’ı ilgilendiren bir konu hakkında bir araya gelmesi ve bir girişim başlatması çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Oda başkanlarının bir araya gelmesi gerçekten olumlu bir girişim. Milas için, Milas’ın yararına olacak her projeye destek olmak isteriz. Odalar olarak bir araya gelirsek pek çok işi başarabiliriz” dedi.

Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Tayip Kömür de ilke olarak odaların birlikte bir proje hazırlayarak GEKA’nın hibe desteğinden yararlanmasını benimsediklerini belirterek “Yararlı bir toplantı oldu. Ancak bu konuyu daha kapsamlı olarak oturup konuşmamız gerekiyor. Ancak böyle geniş kapsamlı bir toplantının bizi ortak bir sonuca götüreceğini düşünüyorum” dedi.