MİTSO’NUN ALMAN KONUKLARI MİLAS’IN TARİHİ ZENGİNLİKLERİYLE TOPRAK HAVUZ BALIKLARINDAN ÇOK ETKİLENDİLER.

02.04.2014 13:45

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun Alman konuklarına Bremen Ticaret Odası ile kardeş oda olmayı önerdi.

9 – 12 Şubat 2014 tarihinde Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Uluslararası Balık Fuarı’na (Fish International – 2014 – International Trade Fair for Fish – Bremen) gezi masraflarını kendileri karşılayarak 22 kişilik bir heyetle Bremen’e giden MİTSO yöneticisi ve üyesi işadamlarını konuk eden Bremen Ticaret Odası ve Bremen Kalkınma Ajansı yetkilileri MİTSO’yu ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bremen Ticaret Odası ile kardeş oda olmak istediklerini belirtti. Bremenli konuklar Milas’ın tarihi yerlerini ve toprak havuz balık tesislerini de gezdiler.

Bu yıl 9 – 12 Şubat tarihleri arasında 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bremen Balık Fuarını ziyaret eden 22 kişilik MİTSO heyetini Bremen’de konuk eden Bremen Ticaret Odası ve Bremen Kalkınma Ajansı yetkilileri Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. Bremen Kalkınma Ajansı’nın yan kuruluşu olan Bremen Invest’in Uluslararası İlişkiler Müdürü Andreas Gerber, Yatarım Danışmanlığı Bölüm Başkanı Iris Geber ve Yatırım Destek Müdürü Kolja Umland’ı MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer karşıladı. Bremenli Alman konuklara Milas’ın tarihi ve ekonomisi hakkında bilgiler aktaran Reşit Özer, MİTSO olarak Bremen Ticaret Odası ile kardeş oda olmayı arzu ettiklerini ve bu konuda Alman konuklardan destek beklediklerini söyledi. Konuk Alman heyeti, Reşit Özer’in kardeş oda önerisini Bremen Ticaret Odası’na ileteceklerini, destek olacaklarını ve bu konuda olumlu referans vereceklerini söylediler. Alman konuklar Bremen Ticaret Odası ve Bremen Kalkınma Ajansı olarak Milas ile ilişkilerini geliştirmek için çaba göstereceklerini bildirdiler.

Bremenli konuklar daha sonra MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile MİTSO Projeler Sorumlusu Gülay Aytaç’ın çevirmenliğinde Olcay Akdeniz’in rehberliğinde Milas’ı gezdiler. Beçin Kalesi’ni, Baltalı Kapı’yı ve Gümüşkesen Anıtmezarı’nı gezen konuklar Milas’ın sahip olduğu tarihi zenginlik karşısında çok etkilendiklerini belirttiler. Daha sonra toprak havuz balıkçılık tesislerinde de incelemelerde bulunan Alman heyet, özellikle toprak havuz balıkçılığının çok ilgilerini çektiğini belirterek bu konuda da Almanya’daki iş çevrelerine olumlu referans vereceklerini söylediler. Milas ziyareti sırasında öğle yemeğinde toprak havuz üretimi çipura balığı yiyen konuk Bremen heyeti, İzmir’de yedikleri çipura ile Milas’ta yedikleri çipura arasında çok büyük lezzet farkı olduğunu ve Milas balığını daha lezzetli bulduklarını ifade ettiler.

Bremenli konuklar daha sonra gösterdikleri konukseverlik nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teşekkür ederek Milas’tan ayrıldılar.