TOBBDEN AB VE ULUSAL FONLARDAN NASIL DAHA ÇOK YARARLANILABİR SEMİNERİ

06.08.2013 17:44

*Seminerin önemine değinen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Bu yıl MİTSO’nun sahibi olduğu iki ve ortağı olduğu bir proje hibe desteği kazandı. Gelecek yıllarda daha çok proje hazırlayarak hibe başvurusunda bulunacağız. Bu nedenle personelimizin eğitimi bizim için çok önemli” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Avrupa Birliği ve ulusal fonlardan daha çok yararlanılabilmesi için Ankara’da bir eğitim semineri düzenledi. Seminere MİTSO’dan da iki personel katıldı.

TOBB, gerek Avrupa Birliği fonlarından gerekse ulusal fonlardan oda ve borsaların daha çok yararlanabilmesini sağlamak amacıyla Ankara’da bir eğitim semineri düzenledi. “Avrupa Birliği Proje yönetimi Eğitimi” adı altında bölgelere göre düzenlenen seminerin Ege Bölgesi için olanı 8 – 9 Aralık’ta yapıldı ve bu eğitim çalışmasına MİTSO adına iki personel katıldı.

Türkiye’nin tüm coğrafi bölgeleri esas alınarak 6 hafta süreyle tekrar edilecek eğitim programına göre katılımcılara ilk gün teorik bilgilerin aktarılırken, ikinci günlerde ise AB Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Merkezi Finans ve ihale Birimi ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) veya ABİGEM’lerin yönetici ve uzmanlarınca sunumlar gerçekleştiriliyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna günümüzde gerek AB gerekse başta Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) gibi girişimciliği ve yatırımları geliştirmeyi amaçlayan birçok fon olduğunu belirterek “TOBB, odaların ve borsaların bu fonlardan yararlanarak yatırımlara, eğitim çalışmalarına yönelerek üretimi ve verimliliği arttırmayı amaçlıyor. Bu ama doğrultusunda da proje oluşturmak ve projelerin düzgün yazılımı önem kazanıyor. Bunu sağlamak için TOBB tarafından düzenlenen eğitim çalışmasına biz de iki personelimizi gönderdik. Bu yıl MİTSO’nun sahibi olduğu iki ve ortağı olduğu bir proje hibe desteği kazandı. Gelecek yıllarda daha çok proje hazırlayarak hibe başvurusunda bulunacağız. Bu nedenle personelimizin eğitimi bizim için çok önemli. Gelecek yıllarda daha kapsamlı çalışmalar yürütebilmek ve fonlardan daha çok yararlanabilmek adına eğitime katılan personelimizle daha çok proje geliştireceğiz” dedi.