KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı başvuru koşulunu değiştirdi:

06.02.2017 15:10

“İŞYERİNİ HENÜZ AÇMAYANLAR DA KOSGEB DESTEĞİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNABİLECEK

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), işyerini açtıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapma koşulunu kaldırdı. Buna göre, 1 Şubat 2017’den geçerli olmak üzere, KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimci adayları, işyerlerini açmadan kurumun sağladığı hibe desteğinden yararlanmak üzere başvuruda bulunabilecekler.

Girişimcilik Destek Programında yeni yapılan düzenlemeye göre, KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak eğitim belgesine sahip olan girişimci adayları ancak işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’e hibe desteği için başvuruda bulunabiliyorlardı. Yapılan değişiklikle birlikte KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimciler işyerlerini açmadan hibe desteğinden yararlanmak üzere başvurularını yapabilecekler.

KOSGEB’in “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında başvurusu onaylanan girişimci adaylarının, 90 gün içinde işletmesini kurup, KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak, taahhütname imzalaması gerekiyor. Belirtilen süre içinde İşlemlerini yapmayan girişimci adaylarının başvuruları reddediliyor. KOSGEB’den yararlanmak üzere bir girişimci adayının en çok üç kez başvuruda bulunma hakkı bulunuyor. Üç başvurusu da kabul edilmeyen girişimci adayı başvuru hakkını kaybediyor. Bir girişimci adayı birden çok proje için başvurmuş olsa bile sadece bir kez KOSGEB hibe desteğinden yararlanabiliyor.

Girişimcilik Destek Programında yapılan değişiklikten sonra işletmesini kuran anacak KOSGEB’e başvuruda bulunmayan girişimcilerin en geç 31 Aralık 2017’ye kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Öte yandan KOSGEB’in girişimci adaylarının işyerlerini açtıktan sonra kurumun hibe desteğinden yararlanabilmelerinin sıkıntı yarattığını belirten Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Bu uygulama sıkıntı yaratıyordu. Önce işyerinin açılması gerekiyordu. Oysa asıl maddi kaynak işyeri açılması sırasında gerekiyordu. Uygulamanın değişmesiyle birlikte girişimcilerimiz artık daha rahat işyerlerini açabilecekler. Bu durumdan yararlanmak isteyen üyelerimizi ve ilgilileri bir an önce bu fırsattan yararlanmaya çağırıyoruz” dedi.