Mesleki Eğitim ve Sertifikasyon Projesi

06.08.2013 17:33

4857 Sayılı İş Kanununda yapılan değişiklikler sonucunda; Konaklama & Yeme İçme İşletmeleri, Çamaşırhaneler gibi işyerlerindeki bir çok iş Ağır ve Tehlikeli İş olarak kabul edilmekte ve bu iş kollarında istihdam edilen elemanların alanlarında mesleki eğitim aldığını belgelendirmeleri ve yapılacak denetimlerde ibraz etmeleri emredilmektedir. Aksi durumda her belgesiz istihdam edilen personel için 500 TL idari para cezası uygulanır hükmü yer almaktadır. Bodrum Ticaret Odası; bölgenin marka değerini yükseltmek, işletmelerimizin hizmet kalitelerini, rekabet güçlerini artırmak ve 4857 Sayılı İş Kanunu’dan kaynaklanacak cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları amacıyla, odamızın 2010-2013 Stratejik Eylem Planı gereğince bir Mesleki Eğitim ve Sertifikasyon Projesi hazırlamıştır. Sektörün dinamikleri dikkate alınarak yaptığımız araştırmalar sonucunda; Milli Eğitim Bakanlığından ruhsatlı ilk ve tek ON-LINE VE YÜZYÜZE MESLEKİ EĞİTİM verme yeterliliğine sahip kurum olan, Ankara Merkezli BAŞTEM MESLEK OKULLARI ve Bodrum’da kurulu bulunan Bodrum Mesleki Eğitim Kurumu (BOMEK) ile işbirliği yapılmıştır. Bu işbirliği kapsamında üye işyerlerimize %30 indirim uygulanacak ve ödemelerde kolaylık sağlanacaktır. Yukarıda bahsetmeye çalışılan konularda sizleri aydınlatmak amacıylatalep eden kişi ve kuruluşlara,Bodrum Mesleki Eğitim Kurumu (BOMEK) tarafından uzman elemanlarca bilgi verilecektir.
Mail : bilgi@bodto.org.tr 252 3161412-119