MİTSO Yönetimi, Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odasını ziyaret etti.

06.08.2013 17:30

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce seçilen Milas Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası’nın yeni yönetimini kutlayarak başarılar diledi. Ziyaret sırasında Milas’ta son zamanlarda gelişen kurumlar ve odalar arasındaki iyi diyalog ve işbirliğinin önemi vurgulandı. Ziyaret sırasında ayrıca Muğla İli Kültür ve Turizmi Koruma ve Geliştirme Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği’nce uygulamaya konulan üyelik ve altyapı katılım payı ödemelerine ilişkin odalar arasında bir görüş birliği oluşturulması konusu da ele alındı.

MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muzaffer Atıcı ve Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Saymanı Cuma Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Hasan Cunbul ve Kemal Çimen’den oluşan MİTSO yönetimi, Milas Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin’i kutlayarak çalışmalarında başarılar dilediler. MİTSO Yönetiminin ziyaretinden çok memnun olduğunu belirten GMYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezgin ülkeyi saran ekonomik kriz ortamında üyelerinin ekonomik durumunun da kötü durumda olduğunu belirterek sektördeki kayıt dışılıktan yakındı. Sezgin “Ne yazık ki özellikle kıyılarda, köşelerde kalmış odamız üyesi kahvehanelerin durumu çok kötü. Önceleri sürekli yedek çaydanlık kaynatan kahvehaneler yedekleri çoktan kaynatmışlar, piknik tüpü üstünde çay demlemeye başlamışlar. Bu ortamda, sektörümüzde birçok kayıt dışı çalışan oluşmuş. Tabii ki bu durum bizim üyelerimizin durumunu daha da olumsuz etkiliyor” dedi.

Ziyaret sırasında bir süre önce uygulamaya konulan Muğla İli Kültür ve turizmi Koruma ve Geliştirme Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği’nin koyduğu üyelik ödentileri ve altyapı katılım payı ödemeleri ile ilgili sıkıntılar da gündeme geldi. Mustafa Sezgin oda olarak üyelerinin bu aidat ve katılma payı ödentilerine itiraz edebilmeleri için dilekçe örneği hazırladıklarını belirterek “Üyelerimiz zaten çok zor durumda. Bu ödemelerin altından kalkabilmeleri çok zor” diye konuştu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da MİTSO üyelerinin de bu aidat ve altyapı ödentileri nedeniyle sıkıntılı olduğunu vurgulayarak “Herkes, her oda bu ödentiler nedeniyle şikayetçi. Milas’ta 3 binin üzerinde işyerine ödenti çıkartılmış. Bu konuyu odalar olarak bir araya gelip değerlendirmemizde yarar var. Konu ilde görüşülürken Milas’tan katılan temsilcilerimiz ne yazık ki itiraz etmemişler ve bu ödentiler kesinleşmiş gibi görünüyor. Bir araya gelip bu konuyu değerlendirelim” dedi.

Ziyaret sırasında son dönemde Milas’taki kurumlar ve odalar arasında gelişen diyalog ve işbirliğinin önemi de vurgulandı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Bu işbirliğinin güzel sonuçlarını almaya başladık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ndaki başarı, bu işbirliğinin sonucudur. Kurumlarımız ve odalarımız arasındaki bu karşılıklı saygı, güven ve işbirliği sürdüğü sürece Milas’ta birçok işi başarabiliriz” dedi. Ziyaret, daha sonra odalar arasındaki işbirliğinin sürmesi dileğiyle sona erdi.