Milas halılarının sertifikalandırılması ile ilgili ön bilgilendirme toplantı yapıldı.

06.08.2013 17:27

11 Kasım 2009 tarihinde Milas Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya, Ildız Halı Çiftliği’nin sahibi Erdoğan ILDIZ, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA, Milas Belediyesi Kültür Sanat Biriminden Ersin YENİCELİ, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali İhsan CANBEY, İlçe Tarım Müdürü Ali AKAY, Esnaf Odası Başkanı Celal DEVRİM katıldı.

Milas Halısına Sertifika verilmesi için bir komitenin kurulmasına, bu komitenin halının maliyetindeki, boya, yün, işçilik, desen, yaş, yıkama, renk ve ebatlarının halının kalitesinde etkili olduğu için bu değerin belirlemesi amacı ile bir kalite kontrol sisteminin oluşturulması ve bu kalite kontrol sisteminde halının sertifikalandırılma kriterlerinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

Halının özelliklerinin Ekspertiz raporu ile doğru bir şekilde tespit edilmesi ile halının değeri hakkında alıcı ve satıcılar doğru bir şekilde bilgilendirme amaçlanmaktadır.

Bu konu ile ilgili olarak da Kaymakamlık makamına bilgi verilmesine karar verildi.