MİLAS YAĞLI ZEYTİNİ’NE COĞRAFİ İŞARET İÇİN İŞLEM TAMAM

06.08.2018 17:21

Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının ardından Sümer Holding’deki Milas el halılarının coğrafi işaretini de devralan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas tepsi böreği için de başvurusunu yapmıştı. MİTSO, şimdi de Milas’ın eşsiz lezzetlerinden Milas yağlı zeytini için başvuru işlemlerini son aşamaya getirdi. Başvuru için gerekli dosya hazırlandı ve Milas yağlı zeytinin duyusal ve kimyasal özelliklerini belirleyecek analizleri yapılmak üzere Destek Patent yöneticisi Süleyman Zemin’e teslim edildi. Milas yağlı zeytininin duyusal ve kimyasal analizlerinin yapılmasıyla birlikte Türk Patent ve Markalar Kurumu’na başvuru dosyası tamamlanmış olacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, duyusal ve kimyasal analizleri yapılmak üzere örnek Milas yağlı zeytinini Destek Patent firması yöneticisi Süleyman Zemin’e teslim etti. Reşit Özer, “Yağlı zeytinini coğrafi işaretini alabilmek için başvuru dosyamızı hazırladık. Tek eksiğimiz, zeytinimizin duyusal ve kimyasal analizleri idi. Bunları da bir hafta içinde tamamlayarak Türk Patent ve Markalar Kurumuna başvurumuzu yapacağız. Böylece Milas zeytinyağı, Milas el halısı ile birlikte, Milas tepsi böreği ve Milas yağlı zeytininin de coğrafi işaretlerini alınca Milas dört coğrafi işarete sahip olmuş olacak. Bu da Milas ekonomisine artı değer olarak yansıyacak. Üreticimizin ürünü değerlenecek, üreticilerimiz kazanacak” diye konuştu.