MİLASLI ZEYTİN ÜRETİCİSİ BU YIL ÜRÜNÜNE GÜVENİYOR: “TANE ZEYTİNDE İDDİALIYIZ”

20.11.2017 11:27

*10 milyon dolayında zeytin ağacına sahip olan Milas’ta üreticiler bu yıl tane zeytin ve sofralık zeytin üretiminde de verimli bir yıl yaşanacağını belirtiyor.
*Yılın kurak geçmesine rağmen tane zeytinlerin oldukça kaliteli olduğunu belirten üreticiler, bu yıl sofralık zeytin üretiminde de iddialı olduklarını ifade ediyorlar.

Yeni hasat sezonu öncesinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerinin ziyaret ettiği Milaslı zeytin ve zeytinyağı üreticileri yeni sezondan çok umutlu olduklarını belirtiyorlar. Kurak geçen sezona rağmen zeytinde hastalık görülmediğini ve tane kalitesinin yüksek olduğunu belirten zeytin ve zeytinyağı üreticileri tane zeytin kalitesinin sofralık zeytine de yansıyacağını ve Milas yöresinde çok kaliteli sofralık zeytin elde edileceğini ve bu konuda çok iddialı olduklarını ifade ediyorlar.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu zeytin ve zeytinyağı üreticilerini ziyaret ederek yeni sezonda bolluk ve bereket dileğinde bulunurken zeytin ve sofralık zeytin üreticileri de bu yıl ürünün bol ve kaliteli olduğunu belirterek “Sofralık zeytinde de iddialıyız” mesajı veriyorlar.
MİTSO Yöneticilerinin ziyaret ettiği Bafa’daki zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden Latmos Gıda – Altınoran Zeytin, Zeytinyağı Ticarethanesi yöneticisi Ömer Soykan, bu yıl üreticinin yüzünün güldüğünü ifade ederek “Yıllardır olmayan zeytinde bu yıl bolluk yaşanıyor. Üstelik kurak geçen mevsime rağmen tane zeytin kalitesi de çok iyi. Dolayısıyla sofralık zeytin üretimimiz de bu yıl çok iyi geçecek. Bu yıl Bafa’da olsun, Selimiye’de olsun, tüm Milas’ta çok kaliteli zeytin var. Biz de bu fırsatı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu yıl çok kaliteli sofralık zeytinler hazırlayacağız. Coğrafi işaret almış Milas zeytinyağından sonra Milas tane zeytininin de sofralık çeşitlerinin de altın yılı olacak. Yiyenlerin tadı damağında kalacak” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Bakanı Reşit Özer de Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldıktan sonra sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytini için de coğrafi işaret başvurusunda bulunduğunu ifade ederek “Bu yıl herkes Milas yöresinde kaliteli ürün olduğu konusunda görüş birliği içinde. Bu kaliteyi sofralık zeytinde de herkese göstermeliyiz. Bu yıl çok kaliteli sofralık zeytin üretimi yapabilirsek Milas zeytinciliğinin önüne yeni fırsat kapıları açılabilir. Milas yağlı zeytini için yaptığımız coğrafi işaret başvurusundan da yıl içinde olumlu bir sonuç geleceğine inanıyorum. Bu durumda sofralık zeytinlerimiz için çok büyük bir fırsat doğacak. Herkes hazırlığını buna göre yapsın” dedi.