Milas’taki bankalarda kadın ağırlığı MİLAS’IN 17 BANKA ŞUBESİNDEN 5’İNİ KADINLAR YÖNETİYOR

05.03.2018 12:11

*MİTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Milas’ta, çeşitli kurum ve kuruluşlarda yönetici olarak görev yapmakta olan kadınlar için kahvaltı verecek.

*Milas’taki 17 banka şubesinden 5’ini kadın müdürler yönetiyor

Fisun BAŞARAN                                İş Bankası 2. Şubesi Müdiresi

Pınar TOP MAVİLİ                             Şekerbank Milas Şubesi Müdiresi

Özgecan KARPUZCU                       Türk Ekonomi Bankası Milas Şubesi Müdiresi

Deniz DÖNEL                                     Denizbank Havalimanı Şubesi Müdiresi

Emine AYDIN                                     Garanti Bankası Güllük Şubesi Müdiresi

*MİTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Milas’ta, çeşitli kurum ve kuruluşlarda yönetici konumunda görev yapmakta olan kadınlar için kahvaltı verecek.

Milas’ta faaliyet göstermekte olan 17 banka şubesinden 5’ini kadınlar yönetiyor. Milas ilçe merkezindeki Türkiye İş Bankası’nın Atatürk Bulvarındaki ikinci şubesinin müdürlüğünü Fisun Başaran yapıyor. Şekerbank’ın müdiresi ise Pınar Top Mavili. Türk Ekonomi Bankası’nın Milas Şube Müdürlüğünü Özgecan Karpuzcu yaparken Denizbank’ın Havalimanındaki şubesinin müdürlük koltuğunda Deniz Dönel oturuyor. Garanti Bankası Güllük Şubesini ise Emine Aydın yönetiyor.

Milas’taki 17 banka şubesinden 5’inin kadın müdürler tarafından yönetilmesinin Milas adına sevindirici ve gurur verici olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Muğla’mızı bir kadın vali yönetiyor. Milas’ta 17 banka şubemizden 5’ini kadın banka müdürleri yönetiyor. Milas’ta Garnizon Komutan Yardımcımız da bir kadın; Yarbay Emel Taşyakar. Ayrıca Baro temsilcimiz kadın. Milas’ta 6 kadın Hakimimiz, 1 kadın Cumhuriyet Savcımız var. Belediye Meclisi üyelerimizin 9’u kadın. Ayrıca Nüfus Müdürümüz, Mal Müdürümüz, Müze Müdürümüz, Kütüphane Müdürümüz de kadın… Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı vermesinden bu yana geçen yıllar içinde Türk kadınları, toplum içinde çok büyük bir atılım göstererek bu mevkilere ulaştılar. Bugün Milas’ta 17 bankanın müdüründen 5’inin kadın olması, kadın Garnizon Komutanı Yardımcısı olması, hakimlerimizin, Cumhuriyet savcılarımızın, belediye meclis üyelerimizin, birçok daire amiri ve müdürünün, okullarda pek çok öğretmenimizin kadın olması, büyük Atatürk’ün, yıllar önce özlemini duyduğu bir tablodur. Milaslılar olarak Atatürk’ümüzün bu özlemini gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ne mutlu bunu başaran Türk kadınlarına, ne mutlu bu ortamda kadın / erkek eşitliğini en güzel şekilde yaşamakta olan Milaslılara.” dedi.

Öte yandan MİTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması için, Milas’ta, çeşitli kurum ve kuruluşlarda yönetici konumunda görev yapmakta olan kadınlar için, 8 Mart Perşembe günü Oda lokalinde kahvaltı düzenliyor.

MİLAS’TA GÖREV YAPMAKTA OLAN KADIN BANKA MÜDİRELERİNDEN BAZILARI, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı REŞİT ÖZER ile.

Deniz DÖNEL Denizbank Havalimanı Şubesi Müdiresi

Özgecan KARPUZCU Türk Ekonomi Bankası Milas Şubesi Müdiresi