MİTSO – GEKA İŞBİRLİĞİNDE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ BAŞLADI

19.02.2019 16:48

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın personelini ve üyelerini dış ticaret konusunda Oda üyelerini ve çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla düzenlenen dış ticaret eğitimi başladı. MİTSO’nun Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen eğitim programı kapsamında düzenlenen dış ticaret eğitimi, GEKA’nın uzman eğitimcilerinden Dış Ticaret Uzmanı Petek Üzülmez tarafından veriliyor. Dış ticaret eğitimine Oda çalışanlarından ve dışarıdan toplam 15 kişi katılıyor. Eğitim, 23 Şubat Cumartesi gününe kadar sürecek. Eğitim programı kapsamında MİTSO üyesi 5 ayrı firmada 1’er gün olmak üzere toplam 5 gün, 6’şar saat birebir danışmanlık eğitimi de verilecek.

MİTSO – GEKA işbirliğinde düzenlenen dış ticaret eğitimi kapsamında işlenen konular arasında “Dış ticaretin terim ve kavramları”, “İhracat, ithalat ve transit ticaret işlemleri”, “Dış ticarette iş akışı”, “İhracat pazarlaması temel kavramları”, “İhracat pazar araştırması ve bilgi kaynakları”, “Ürünler bazında mevcut ve potansiyel pazarlar”, “Hedef pazar tespit kriterleri, “Pazara giriş stratejileri”, “Fiyat tespiti ve teklifler”, “Sözleşme süreçleri ve hukuki işlemler” gibi başlıklar yer alıyor.

MİTSO’nun düzenlediği dış ticaret eğitimine bir süre izleyen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Dış Ticaret Uzmanı  Petek Üzülmez’e ve eğitime katılanlara başarılar diledi.