CHP Yönetim Kurulu MİTSO’yu ziyaret etti. “MİLAS İÇİN YAPILACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”

CHP Yönetim Kurulu MİTSO’yu ziyaret etti.  “MİLAS İÇİN YAPILACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”
12.01.2016 09:35

CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, MİTSO yönetimini ziyaret etti. OSB’den demiryoluna, doğalgazdan hava kirliliğine kadar Milas’ı ilgilendiren pek çok sorunun ve projenin değerlendirildiği ziyaret sırasında CHP yöneticileri, bu projeler ve sorunlar hakkında MİTSO yöneticilerinin görüş ve önerilerini aldılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın geleceğini ilgilendiren birçok proje için MİTSO’nun girişimleri olduğunu belirterek “Milas’ın geleceği için yapacağımız daha çok iş var” diye konuştu.

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Yönetim Kurulu üyelerini MİTSO’da Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu karşıladılar. CHP İlçe Başkanı Özcan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e, ziyaretin anısına bir çiçek armağan etti.

CHP Milas İlçe Yönetimi olarak meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman diyalog içinde olmayı arzu ettiklerini belirten Suat Özcan  “Yıllardır Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile hep iyi ilişkiler içinde olduk. Sizlerin bölgemiz ve ekonomi hakkındaki görüşleriniz bizim için önem taşıyor. Sizlerin bu konulardaki görüş ve önerilerinizi, partimizin ilkeleri ışığında değerlendirerek biz de ilçe ve büyükşehir belediyelerimize, milletvekillerimize ileteceğiz ve bu sorunların aşılması ve önerilerin değerlendirilmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise CHP İlçe Yönetim Kurulunun ziyaretinden memnun olduklarını belirterek “Biz de her zaman Milas’ın geleceği için, daha da gelişmesi için belediyelerimizle, milletvekillerimizle, diğer odalar ve sivil toplum kuruluşları ile her zaman yakın bir işbirliği içinde olmanın yararına inanıyoruz” dedi. Reşit Özer, oda yönetimi olarak yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunarak “Öncelikle Milas OSB’nin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Bunun için yoğun bir çalışma sürdürdük ve ikinci ihalenin de en kısa sürede yapılmasını sağladık. Şimdi orada çalışmalar sürüyor. OSB bittiğinde 1500 – 2000 kişi çalışacak. Bu Milas için, bölgemiz için çok önemli. OSB’de altyapı çalışmaları yüzde 70’e vardığında OSB arazisinin genişletilmesi için girişimde bulunacağız. Çünkü OSB arsalarımız şimdiden dolmuş durumda” dedi.

Milas OSB’nin yapımı ve daha da genişletilmesinin çok önemsedikleri bir konu olduğunu anlatan Reşit Özer, Milas’ın zeytinyağına coğrafi işaret almak, Milas halıları için daha önce Sümerbank tarafından alınmış olan coğrafi işaretin kullanım hakkının MİTSO’ya devrini sağlamak, Milas’ın balık üreticileri için Güllük Körfezinde bir lojistik iskele yapılmasını sağlamak, Denizli – Aydın demiryolunun Güllük’e bağlanmasını gerçekleştirmek, Milas’a doğalgaz getirilmesi gibi çok önemsediğimiz projeler var ve bunların gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. Ayrıca Milas’a mutlaka modern bir fuar alanı kazandırılmalı. Bunun için de herkesin elinden geleni yapması lazım. Bu yıl 3 / 7 Mart tarihleri arasında yapılacak 7. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bütün stantlar doldu. Milas fuarı stantlar konusunda yok satıyor. Bu nedenle yeterli bir fuar alanına ihtiyacımız var. Yapı fuarı için bize başvuruda bulundular. Onlara yer göstermek zorundayız. Belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. Eğer modern bir fuar alanımız olursa Milas’ta daha pek çok fuar açabiliriz. Kısacası Milas’ın geleceğini ilgilendiren birçok projemiz var. MİTSO Yönetimi olarak bu projelerin gerçekleştirilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca yeni projeler üretiyoruz. Bize bu konuda, hangi partiden olursa olsun gelecek desteğe, Muğla milletvekillerimizin yapacağı desteğe çok önem veriyoruz” diye konuştu.IMG_6454