DOLAR
34,5363
EURO
36,1970
ALTIN
2.964,09
BIST
9.367,77










MİTSO, LEONARDO İLE ALMANYAYA EĞİTİME GÖTÜRÜYOR

MİTSO, LEONARDO İLE ALMANYAYA EĞİTİME GÖTÜRÜYOR
06.08.2013 17:46
0
A+
A-

*AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın 33 bin 320 Euro hibe desteği sağladığı proje kapsamında eğitime alınacaklar Milas’ta toplam 60 saat ve Almanya’nın Berlin kentinde 2 hafta içinde toplam 40 saat ihracat eğitimi alacaklar.

*İhracat eğitimini başarıyla tamamlayanlara “europass belgesi”nin yanı sıra iki belge daha verilecek ve bu belgelerle yurt dışında ve içinde iş bulma veya iş ilişkisi kurma konusunda yararlanabilecekler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında işe yeni başlayan 10 kişi ile işsiz 10 kişinin ihracat elemanı olarak yetiştirilmesini amaçlayan projesiyle Almanya’ya ihracat eğitimine götürülecekler için ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Milas’ta 60 saat, Almanya’da ise 40 saat verilecek ihracat eğitimi programı ve katılımcıların Almanya’ya gidebilmeleri için yapmaları gereken hazırlıklar açıklandı.

MİTSO’nun Avrupa Birliği’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında hazırladığı ihracat elemanı yetiştirme eğitiminin katılımcıları için ilk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. MİTSO’nun AB’den sağladığı 33 bin 320 Euro hibe desteğiyle gerçekleştirilecek ihracat elemanı yetiştirme eğitimi için başvuruda bulunan 24 kişiye yönelik yapılan bilgilendirme toplantısında eğitimin yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere iki aşamalı bir şekilde gerçekleştirileceği vurgulandı. İşe yeni başlayan 10 kişi ile işsiz 10 kişinin ihracat elemanı olarak yetiştirilmesini amaçlayan projeye göre, önce yurtiçinde yapılacak olan ve toplam 60 saat sürecek eğitime katılmayanlar, başarılı olamayanlar elenecekler ve yurtdışı eğitimi için Almanya’ya götürülmeyecekler.

MİTSO’nun Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamındaki ihracat elemanı yetiştirme eğitiminin bilgilendirme toplantısına, projenin yazılımını yapan firmanın sahibi ve yöneticilerinden Fayık Demirtaş ile yine aynı firmanın yöneticilerinden Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Bilgisayar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Halil İbrahim Bülbül de katıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, MİTSO’nun geçen yıl iki projesinden birisinin GEKA’dan, birisinin ise AB’den hibe desteği sağladığını belirterek “Bu yıl da bir projemiz yine GEKA’dan hibe desteği kazandı. Bu projelerle Milas’ın ufkunu açmak istiyoruz. Bundan sonra da başka projelerimiz olacak” diye konuştu. Enver Tuna, Milas’ın ürünlerinin ihracatı için Leonardo projesinin önemini vurgulayarak “İstiyoruz ki sizler bu eğitimle bir şeyler kazanın, yurtdışında bir şeyler görün ve görüp öğrendiklerinizle Milas kazansın. Bu projenin kesin kuralları var. Katılımcıların bu kurallara kesinlikle uymaları gerekiyor. Uymayanları ise elemek zorunda kalacağız. Bu kuralların başında eğitim çalışmalarına katılma zorunluluğu geliyor. Bir an önce Almanya’daki eğitim için gerekli pasaport ve vize işlemlerini hazırlamanız gerekiyor” diye konuştu.

MİTSO’nun Leonardo projesini hazırlayan firmanın yöneticisi Fayık Demirtaş ise yaptığı konuşmada kendilerinin yıllardır şirketler veya kuruluşlar adına bu tür projeler hazırlamakta olduklarını vurgulayarak “MİTSO için bizim hazırladığımız iki proje hibe desteği kazandı. Sonra MİTSO kendi hazırladığı bir projeyle de bu yıl GEKA’dan hibe desteği kazandı. Bunlar güzel şeyler. Milas’ta ilk kez olan şeyler. Bu güzel başarı nedeniyle MİTSO Başkanı Sayın Enver Tuna’yı tebrik ediyorum. Milas’ta böyle projelerin hazırlanmış olması çok önemli. Gerçekten uzak görüşlü bir başkanınız var. Kıymetini bilin” diye konuştu. Katılımcıların Almanya’daki eğitimleri sırasında dikkat etmeleri gereken konulara da değinen Fayık Demirtaş “Almanya’da her şeye dikkat edin. Tuvaletlerdeki fayansların derzlerine bile dikkat edin. Göreceksiniz ki, her yerdeki tuvaletlerdeki derzler hep aynı, hepsi de eşit. Bunu her alanda göreceksiniz. Bunu nasıl sağlamışlar, diye şaşıracaksınız. İşte bu kalite dediğimiz şeydir. Bizim de bu kaliteye ulaşmamız gerekiyor” dedi.

Projeyi hazırlayan firmanın yöneticilerinden Doç. Dr. Halil İbrahim Bülbül ise Milas’ta böylesine projelerin gerçekleştiriliyor olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak “Sizler bu konuda çok şanslısınız. Böyle bir projede yer aldığınız için de şanslısınız. Bu konuda MİTSO Başkanı Sayın Enver Tuna’yı tebrik ediyorum. Gerçekten uzak görüşlü ve başarılı bir başkanınız var” dedi. Doç. Dr. Bülbül Türkiye’nin AB’ye girsin veya girmesin kalitede AB standartlarına ulaşması gerektiğini belirterek “ Bugün AB’ye girer miyiz, girmez miyiz, girelim mi, girmeyelim mi, diye tartışılıyor. Girip girmemekten daha önemlisi bence AB’nin uyguladığı standartta bir kaliteye ulaşmaktır. Girsek de girmesek de amacımız bu kaliteye ulaşmak olmalıdır” dedi.

MİTSO’nun Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında oluşturduğu ve AB’den hibe desteği sağladığı ihracat eğitimi konusunda katılımcılara açıklamalarda bulunan MİTSO Projeler Sorumlusu Gülay Aytaç, Milas’ta 2 – 17 Nisan tarihleri arasında 60 saat süren bir eğitim çalışması yapılacağını söyledi. Gülay Aytaç, Milas’taki eğitimin ardından 6 Mayıs’ta Almanya’ya gidileceğini ve orada iki hafta sürecek eğitimin hafta içinde 3’er saat, hafta sonlarında ise 5’er saat olmak üzere 40 saat süreceğini ve genel ihracat bilgilerinin yanı sıra Almanca dil dersi eğitiminin de verileceğini bildirdi. Eğitimin sonrasında başarılı olan katılımcılara birisi europass belgesi olmak üzere üç belge verileceğini anlatan Gülay Aytaç bu belgelerin yurtiçinde ve dışında iş bulma veya iş ilişkisi kurmada yararlı olacağını sözlerine ekledi.