MİTSO, Noordzee’nin ihracattaki başarısını kutladı. “HAVALİMANINDA KARGO GÜMRÜĞÜ AÇILIRSA ELBETTE KULLANILIR”.

30.04.2015 16:26

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektöründe 2014 yılı içinde en çok ihracat ihracat yapan firmalar arasında altıncı olan Noordzee Su Ürünleri İhracatı Sanayi ve Ticaret A. Ş.’yi ziyaret ederek kutladı. Noordzee’nin Yönetim Kurulu Başkanı A. Tolga Vural, Milas OSB’nin yapımındaki gecikme nedeniyle Söke OSB’de fabrika kurmak durumunda kaldıklarını belirterek fabrikalarının çevreye zarar vermemesi için son derece duyarlı davranmaya çalıştıklarını söyledi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yükse, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gülen ile Milas OSB Müdürü Haluk Onaran, Noordzee Yönetim Kurulu Başkanı A. Tolga Vural’ı ziyaret ederek, firmalarının su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe en çok ihracat yapan firmalar arasında altıncı sırada yer alması nedeniyle kutladılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Vural’a MİTSO adına bir kutlama belgesi armağan etti.

MİTSO’nun Noordzee’yi ziyareti sırasında, bir süredir gündemde olan Milas Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılaması konusu da değerlendirildi. Noordzee Yönetim Kurulu Başkanı A. Tolga Vural, zaman zaman kendilerinin balıklarını yolcu uçaklarıyla gönderdiklerini ancak yolcu uçaklarında önceliğin yolcu kargosuna verilmesi nedeniyle zaman zaman yer bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Kargo gümrüğü açılmasının olumlu bir girişim olduğunu belirten Vural “Kargo gümrüğü açılırsa elbette kullanılır. Biz kullanırız. Başka balık üreticileri de kullanır. Kargo bulmakta sorun olacağını sanmıyorum. Biz bazen balıklarımızı yolcu uçaklarıyla gönderiyoruz. Fakat yolcu uçakları yolcu kargosuna göre yük alıyor. Kargo gümrüğü açılırsa memnun oluruz” dedi.

Noordzee’nin yem fabrikası kurmak için Milas’ta yer aradığını, bir süre Milas OSB’nin kurulmasını beklediğini ancak süreç uzayınca mecburen Söke OSB’de fabrika kurduklarını belirten A. Tolga Vural, bu fabrikada ürettikleri yemleri haziran ayında dışarıya satmaya başlayacaklarını söyledi.

Çevrenin korunması konusunda olabildiğince özen gösterdiklerini anlatan Noordzee Yönetim Kurulu Başkanı A. Tolga Vural, “Söke’deki yem fabrikasını kurarken teknolojinin en ucunda ne varsa biz onu alıp fabrikaya koyduk. Bu konuda şikayetlerle uğraşmak, çeşitli engellerle uğraşmak istemedik. Firmanın merkezinden mühendis getirttik, ne olması gerekiyorsa yaptık. Mühendisimiz, bu konuda kamyon şoförlerine de eğitim verdi” dedi.

Balıkta ihracatında fiyatların yüzde 10 – 15 kadar arttığını da belirten Noordzee Yönetim Kurulu Başkanı A. Tolga Vural, balıkların 5, 5.5 Euro arasında ihraç edildiğini, yurtdışına gönderilen balıklar için 2.5, 3 dolar kadar navlun ödediklerini anlattı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Noordzee’nin ihracattaki başarısını kutlayarak Milas Bodrum Havalimanına kargo gümrüğü açılması için diğer firmaların da katılımı ile bir toplantı düzenleyeceklerini belirterek “Biz kargo gümrüğü açılmasını önemsiyoruz. Hem ihracat yapacak balıkçılarımız için kolaylık olacak, hem de havalimanı daha da hareket kazanacak. Bu konuda diğer ihracatçı firmaların da katılacağı bir toplantı düzenleyelim ve bu konuyu hep birlikte bir kez daha değerlendirelim” dedi.