DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50










MİTSO, Sigortacılık Haftası’nda kutlama yemeği ve sigortacılık semineri düzenledi.

MİTSO, Sigortacılık Haftası’nda kutlama yemeği ve sigortacılık semineri düzenledi.
29.05.2017 12:38
0
A+
A-

SİGORTACILAR : “KARŞIMIZDA YAPAY ZEKA VAR”

*MİTSO, sigortacı ve bankacı üyelerinin Sigortacılık Haftalarını oda lokalinde düzenlenen yemekle kutladı.

*Yemeğin ardından “Sürdürülebilir Sigortacılık” ve “Sigortacılıkta Pazarlama ve Satış” konulu bir seminer düzenlendi.

*Seminerde konuşan sigortacılık mesleğinin uzmanları sigortacılığın inanılmaz bir yere doğru gittiğini belirterek geleceği kestiremiyoruz” dediler.

*Uzman sigortacılar sigortacılık mesleğindeki dijital gelişmeye dikkat çekerek “Sigortacılıkta da dijital teknoloji gelişiyor. Meslekte karşımızda yapay zeka var” diye konuştular.

Her yıl mayıs ayının son haftasında kutlanmakta olan Sigortacılık Haftası nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sigortacı ve bankacı üyeler için bir kutlama yemeği ve yemeğin ardından bir eğitim semineri düzenlendi. Seminerde konuşan uzmanlar sigortacılığın inanılmaz bir yere doğru gittiğini belirterek “geleceği kestiremiyoruz” dediler. Seminerde sigortacılık mesleğindeki dijital teknolojinin gelişmesine de dikkat çeken uzmanlar meslekteki en büyük rakiplerinin dijital teknoloji olduğunu ifade ederek “karşımızda yapay zeka var” diye konuştular.

MİTSO, sigortacı ve bankacı üyelerinin Sigortacılık Haftası’nı kutlamak için oda lokalinde bir öğle yemeği verdi. Yemeğin ardından “Sürdürülebilir Sigortacılık” ve “Sigortacılıkta Pazarlama ve Satış” konularının işlendiği bir seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak TYMR Eğitim ve Danışmanlık Firmasından Sinan Metin ve Dalkan Delican ile sektörün uzmanlarından Ritim Sigortacılık Ltd. Şti. Yöneticisi Kemal Bıkmaz katıldılar.

Seminerin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, günümüzde sigortacılığın vazgeçilmez bir hale geldiğini belirterek “Sigortacılığın belki de en kutsal yanı, yatırımcılara, ailelere, kişilere gelecekleriyle ilgili olarak her yönden gelebilecek risklere karşı bir güvence sağlamaktır. İnsanların geleceklerine daha güvenli bakabilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Sigortacılık mesleği uzmanlarından Sinan Metin’in yaptığı sunumda sigortacılık mesleğinde acentelerin önemini vurgulayarak “Bu mesleğin geleceği acentelerdedir. Türkiye, sigortacılığı acentelerden öğrenmiştir. Sahada gerçek aktörler bizleriz. Karşımızdaki koca koca firmalara rağmen bu böyledir” dedi. Konuşmasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun acentelerin sorunlarını dile getirmek için söylediği “Sigorta acenteleri öldü, Fatiha okuyanı yok” sözünü anımsatan Sinan Metin sigortacılıkta ilginç bir gelişim süreci yaşanmakta olduğunu bildirdi. Sinan Metin “Sigortacılık sektörü inanılmaz farklı bir yere gidiyor. Geleceği kestiremiyoruz. İnanın, acenteler 10 yıl, 20 yıl, 50 yıl sonra da olacaklar. Fakat bu nasıl bir sigortacılık olacak, bunu bilemiyoruz” dedi. Meslekte dijital teknolojinin gelişimine de dikkat çeken Sinan Metin “Sigortacılıkta dijital teknoloji çok büyük bir hızla gelişiyor. Meslekte karşımızda yapay zeka var. Dijitale geçmenin imkansız olduğu düşünülen alanlarda bile artık dijital teknoloji ile tanışıldı” dedi. Dijital teknolojinin sigortacılıkta eriştiği seviyeyi anlatırken Lemonade firmasının bir trafik kaza sigortasında tüm işlemleri sadece 3 saniye içinde yapıp ilgili kişinin hesabına parasını yatırdığını örnek olarak gösteren Sinan Metin, “Bu kadar işlemi hangimiz 3 saniye içinde yapabilir? Bakın ben bu firmanın yaptıklarını bile 15 saniyede ancak okuyabildim” dedi.

Konuşmasında sigorta acentelerinin artık KOBİ olarak kabul edilmeye başlandığını ve bu nedenle acentelerin KOBİ’lere sağlanan hibe ve kredi olanaklarından yararlanabileceğini ifade eden Sinan Metin, sektörde özellikle işbirliği için teşvik uygulandığını anlattı. Sinan Metin “İşbirliği, güçbirliği programı var. Bu programa göre bir araya gelen beş acente için 300 bin TL kredi veriliyor. Beş ayrı acente yerine, beş acentenin bir araya gelerek tek acente şeklinde çalışması teşvik ediliyor. Üç yıl önce Milas’a geldiğimizde sigortacılık konusunda bakkal mı olacağız, süpermarket mi olacağız, diye sormuştuk. Bu destek bize bir araya gelerek süpermarket olmamız için veriliyor” diye konuştu.

Seminerin ikinci konuşmacısı sigortacılık uzmanı Dalkan Delican bir sigorta şirketinin 68 kişi ile 60 bin kişiye hizmet verdiğini belirterek yapay zekanın aynı işi çok daha az kişiyle ve çok çabuk yapabildiğini anlattı. Bundan sonra robotların istihdama zarar vereceğine dikkat çeken Delican bunun önüne geçebilmek için bir “robot vergisi” söz konusu olacağını ifade etti. Delican “Bizim yapay zekayı yapmayalım veya yaptırmayalım dememiz mümkün değil. Çünkü dünyanın gidişi buraya doğra. Bu bir durum tespiti. Bizim de kendimizi buna göre hazırlamamız gerekiyor. İşimizde teknolojiyi kullanmamız gerekiyor” dedi.

Seminerin son konuşmacısı sigortacılık uzmanı Kemal Batmaz ise sigortacılık sektöründe eğitimin önemine dikkat çekerek “Eğitim her şeyden önemli. Fakat neyi, ne kadar vereceğiz, bu da eğitim kadar önemli” dedi. Sigortacılık sektöründeki satışlarda her zaman niteliğin önemli olduğunu vurgulayan Kemal Batmaz, her şeye rağmen sigortacılık sektörünün önünün açık olduğunu belirtti. Batmaz “Sigortacılıkta hayat sigortası ve sağlık sigortası daha çok önem kazanıyor. Sigortacılar hayat ve sağlık sigortasına, bankaların ise ihtisas bankacılığına yönelmeli. Hiçbir robot ve teknoloji sağlık ve hayat sigortası sektörüne yönelmez” diyerek sözlerini tamamladı.

Seminerin ardından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, sigortacılık uzmanları Sinan Metin, Dalkan Delican ve Kemal Bıkmaz’a birer teşekkür plaketi verdi.