MİTSO YÖNETİMİ OSB İÇİN YİNE ANKARA’DA

21.11.2013 14:56

Milas OSB’nin bir an önce faaliyete geçebilmesi için yoğun şekilde girişimlerini sürdüren Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO yönetimi, daha önceki Ankara ziyareti sırasında istenilen belgeleri Bakanlık yetkililerine teslim etmek için dün akşam Ankara’ya gitti. Belediyeden, DSİ’den ve OSB Müteşebbis Heyetinden istenilen belgeler, alınan randevu gereğince bugün Bakanlık yetkililerine teslim edilecek.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul ve Milas OSB Müdürü Haluk Onaran, 24 Ekim’de Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmelerde istenilen belgeleri tamamlayarak, Bakanlık yetkililerine teslim etmek ve görüşmeler yapmak üzere dün gece Ankara’ya gittiler. Bakanlık tarafından istenilen belgeler daha önce alınan randevu uyarınca bugün Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ve Daire Başkanlığına teslim edilecek.

Uzun süredir Milas OSB’de yaşanmakta olan tıkanıklığı aşmak üzere Milas Kaymakamı Fuat Güner, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, OSB Müdürü Haluk Onaran ve AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir 24 Ekim günü Ankara’ya gitmişlerdi. Ankara’da AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa ile birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nde yetkililerle sorunun aşılması için görüşmelerde bulunmuşlardı. Görüşmeler sırasında Milas OSB müteşebbis heyetinden şu istekleri yerine getirmesi istenmişti;

“- OSB arazisinde ortaya çıkacak ve yatırımcının kaçınmasına neden olacak kazı giderleri için OSB müteşebbis heyetinin sorumluluk üstlenmesi.

– OSB’ye kullanma suyu temininin Milas Belediyesi tarafından üstlenilmesi

– OSB arazisindeki su şebekesinin OSB yönetimi tarafından yapılması, OSB’ye kadar olan hattın Belediye tarafından üstlenilmesi.

– OSB arazisi dışındaki kanalizasyon hattının yapımını ve OSB’nin kendi atıksu arıtma tesisinin yapılmasına kadar geçecek sürede Milas Belediyesinin arıtma tesisinden yararlanılması için Belediye Meclisinde karar alınması.

– OSB arazisindeki yağmur sularının Sarıçay’a akıtılmasının sağlanması.

– DSİ’den Sarıçay’da oluşabilecek su taşkınlarına ilişkin koruma planı alınması.

– OSB arasizinin eğim haritasının çıkarılması, enkesitlerin polyelere işlenmesi”.

Bakanlık yetkilileri istenilen bu belgelerin hazırlanarak teslim edilmesi durumunda Milas OSB’nin altyapı yapım işinin Şubat ayında başlayabileceğini bildirmişlerdi. Bunun üzerine, Ankara’ya gitmiş olan OSB heyeti Milas’a döner dönmez istenilenleri yerine getirmek üzere kolları sıvamıştı. Yapılan çalışmalar sonrasında Milas Belediye Meclisi ilgili kararları alırken DSİ’den de istenilen su taşkınlarına ilişkin koruma planı alındı. Bakanlıkça istenilen belgelerin tamamlanması üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul ve Milas OSB Müdürü Haluk Onaran dün gece istenilen belgelerle birlikte Ankara’ya gittiler. Alınan randevu uyarınca MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve beraberindekiler, istenilen belgeleri bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne ve ilgili Daire Başkanlığına teslim edecekler.