MİTSOda, turizm projelerine hibe desteği için bilgilendirme toplantısı yapıldı

06.08.2013 18:00

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın alternatif turizm projeleri için sağlayacağı hibe desteği konusunda, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın işbirliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı MİTSO toplantı salonunda yapıldı. Katılanlara alternatif turizm projeleri ve proje başvuruları konusunda bilgi aktaran GEKA uzmanı Ayşe Tanır, projelerin en son 12 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 18.00’e dek kuruma teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

GEKA’nın bu yıl alternatif turizm seçeneklerinin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla sağlayacağı hibe desteği konusunda MİTSO – GEKA işbirliğinde düzenlenen toplantıda GEKA uzmanı Ayşe Tanır, katılımcılara alternatif turizm seçenekleri ve sağlanacak hibe destek konusunda açıklamalarda bulundu. Programın “Güney Ege Bölgesi turizminde alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısını arttırmak” amacıyla düzenlenmiş olduğunu belirten Ayşe Taner alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, çeşitlerinin tanıtımı ve pazarlanması için yenilikçi uygulamalar geliştirilmesinin programın öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

GEKA’nın alternatif turizm projelerine sağlayacağı hibe desteğinin toplam 6 milyon TL olduğunu anlatan GEKA Uzmanı Ayşe Taner, en çok 9 ayda tamamlanması gereken projelere 75 000 – 300 000 TL arasında hibe desteği sağlanabileceğini bildirdi. “Deniz – kum – güneş” turizminin ötesinde oluşturulacak projelerle ilgili olarak bütçenin insan kaynakları ve seyahat başlıklarının toplamı için tahsis edilebilecek toplam tutar, projenin toplam uygun maliyetlerinin yüzde 10’unu aşmamasının gerektiğini anlatan Ayşe Taner, başvuruların en on 12 Haziran 2013 Çarşamba günü, saat 18.00’e dek GEKA’nın Denizli’deki merkezine yapılabileceğini bildirdi. GEKA uzmanı Ayşe Taner, proje başvurularıyla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin son başvuru gününden 20 gün öncesine kadar sorularını; pyb@geka.org.tr adresine veya 0 258 37188 47 numaralı faksa yazılı olarak gönderebileceklerini sözlerine ekledi.