MİTSO’DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ İÇİN SINAV YAPILDI

29.04.2016 15:25

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile İşkur işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılacakları belirlemek amacıyla mülakat sınavı yapıldı. Kursa katılmak için başvuruda bulunan 172 kişiden 82’si sınavla katıldı. İşkur’dan Mehmet Nuri Atmaca’nın yaptığı sınav sonucunda eğitime katılacak 25 kişi belirlendi.

MİTSO’nun İşkur ile yaptığı protokol sonucunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılacaklardan bir işte çalışmayanlara günde 20 TL harçlık verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 4 Mayıs / 14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ve toplam 70 saat sürecek. Eğitimi başarıyla bitireceklere KOSGEB’den yeni işyeri açmak isteyenlere açılacak işyerinin döşeme ve demirbaşlarının alınması, çalışacak personel giderlerinin karşılanması gibi giderlerin karşılanması için 50 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, KOSGEB’in yeni işyeri açacaklara sağlayacağı hibe desteğinden yararlanmak isteyenler için İşkur ile işbirliği yaparak eğitim düzenlediklerini belirtti. Reşit Özer, “Yeni işyeri açacakların KOSGEB’ni hibe desteğinden yararlanabilmeleri için mutlaka uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmaları gerekiyor. Bu amaçla biz de yeterli başvuru olduğunda eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitim bittikten sonra yapılacak yeni başvurulara göre yeni kurslar açacağız” dedi.