MİTSO’DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ İÇİN TAKVİM AÇIKLANDI

16.07.2019 16:17

*MİTSO / KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek uygulamalı girişimcilik eğitimleri ücretsiz olacak.

*Eğitimlere katılmak isteyenler, Milas İŞKUR’a başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler veya kayıtlarını internet ortamında  e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde uygulamalı girişimcilik eğitimleri başlatılıyor. Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında düzenlenecek eğitimler dörder gün sürecek ve 25’er kişilik gruplar halinde yapılacak. Eğitimleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Marangoz verecek. Eğitimlere katılmak isteyenlerin Milas Çalışma ve İş Kurumu Hizmet Merkezi’ne (İŞKUR) başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Kendi işini kurmak isteyen, ticaret hayatına atılmak isteyen, yeni bir iş, yeni bir gelir kapısı açmak isteyen  kişilerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için katılmak zorunda oldukları  uygulamalı girişimcilik eğitimleri MİTSO / KOSGEB işbirliğinde MİTSO’da yapılacak.  İlk grup eğitim; 5, 6, 7 ve 8 Ağustosta, ikinci grup eğitim; 10, 11, 12, 13 Eylülde, üçüncü grup eğitim; 3, 4, 5, 6 Ekimde ve dördüncü grup eğitim ise 14, 15, 16 ve 17 Kasım tarihlerinde MİTSO’da yapılacak. Eğitimler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz tarafından verilecek.

MİTSO / KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak isteyenlerin Milas Çalışma ve İş Kurumu Hizmet Merkezi’ne kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kayıtlar internet ortamında e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Oda olarak eğitimlere önem verdiklerini belirterek “MİTSO olarak kendi işini kuracaklara veya geliştirecek olanlara da uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenliyoruz. Kurslarımız ücretsiz olarak yapılıyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizden yararlanmak isteyenlerin bir an önce kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor” dedi.