MİTSO’DAN YENİ FUAR ALANI İÇİN ATAK… MİTSO, MİLAS’IN YENİ FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ İÇİN ABİGEM’DEN DESTEK İSTEDİ

31.01.2018 16:33

*Milas’ın yeni fuar alanının Pilavtepe mevkiinde, Süt Birliği önündeki araziye kurulması düşünülüyor.

*Yeni fuar alanı ve kongre merkezinin yapılması için proje ve uygulama desteği sağlamak amacıyla MİTSO, ABİGEM ile görüşme yaptı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas’a yeni bir fuar alanı ve kongre merkezi kazandırılması için atağa kalktı. MİTSO, ABİGEM’den maddi destek sağlayarak Milas’a yeni bir çok amaçlı fuar alanı ve kongre merkezi kazandırmak amacıyla ABİGEM’in Denizli Merkezi’nin uzmanlarını Milas’a davet etti. ABİGEM yetkilileriyle görüşen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yeni fuar alanı projesini anlatarak kurumdan proje desteği talep etti.

Milas’a kongre merkezi ve yerel ürün pazarıyla birlikte çok amaçlı bir modern fuar alanı kazandırılabilmesi için MİTSO, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)‘in Denizli Merkezi’nden davet ettiği uzmanlarla görüşerek kurumdan destek istedi. Uzun süredir gündemde olan Milas’a çok amaçlı modern bir fuar alanı yapılması konusunda kısa bir süre önce Kaymakam Eren Arslan‘ın başkanlığında Milas Belediye Başkanlığı ve meslek odalarıyla ilgili bazı kurumların da katılımıyla bir durum değerlendirmesi yapılmıştı. Toplantıda, Milas’ın yeni fuar alanı ve kongre merkezinin Pilavtepe mevkiinde, Süt Birliği’nin önünde, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait 26 dönümlük alanda kurulması konusunda ilke kararı alınmış ve bu konuda girişimlerde bulunmak için MİTSO görevlendirilmişti. Toplantının hemen ardından harekete geçen MİTSO, ABİGEM’in İş Merkezi Direktörü Sıdıka Arıman ve Program Yöneticisi Enis Erdal‘ı Milas’a davet etti.

MİTSO’nun davetiyle Milas’a gelen ABİGEM’in uzmanları MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile bir toplantı yaptılar. Toplantıda, Bodrum karayolu kenarında, Süt Birliği’nin önündeki araziye çok amaçlı bir fuar alanı ve kongre merkezi yapmayı amaçladıklarını anlatan Reşit Özer, burada aynı zamanda Milas ürünlerinin sergilenerek satışa sunulacağı bir yöresel ürün pazarı kurmak istediklerini anlattı. Toplantıda, çeşitli olasılıklar değerlendirilerek ABİGEM’den bu konuda öncelikle bir fizibilite hazırlaması istendi. ABİGEM uzmanları, projenin kurumdan hibe desteği sağlanarak yapılabilmesi için hazırlık yapacaklarını ve bir fizibilite dosyası hazırlayacaklarını ifade ettiler. ABİGEM uzmanları, proje kapsamında, yapılması düşünülen yöresel ürünler pazarında tüm GEKA bölgesinin ürünlerinin pazarlanabileceğini belirterek bu durumda projeye hibe desteği alma olasılığının daha da artacağını belirttiler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Amacımız yılda sadece bir iki fuar düzenlenecek bir mekan oluşturmak değil, yıl boyu 365 gün faaliyet sürdürecek bir mekan oluşturmak. Bunun arayışı içindeyiz. Bodrum karayolu kenarındaki Süt Birliği’nin önüne böyle  bir fuar alanı ve kongre merkezi yapabilirsek, burada aynı zamanda Milas ürünlerinin de satışa sunulacağı bir yöresel ürün pazarı kurmak istiyoruz. Bunu da bir ABİGEM projesi olarak yaparak, projenin yatırım bütçesini büyük ölçüde çözebiliriz, diye düşünüyoruz. ABİGEM’den gelen uzman arkadaşlarımız konuyu değerlendirip bize bir rapor sunacaklar. En kısa sürede Milas’a modern bir fuar alanı ve kongre merkezi kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.