MİTSO’nun Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı. “MİLAS OSB’DEKİ YATIRIMLAR BÖLGESEL TEŞVİKLERDEN YARARLANACAK”

28.01.2015 15:34

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Milas OSB’deki yatırımların bölgesel teşvik sistemi kapsamında bulunduğunu belirtti.

*Reşit Özer, Bölgesel Teşvik Sisteminde Muğla ilinin 1. bölgede yer almakla birlikte OSB’nin daha avantajlı olan 2. bölge teşviklerinden yararlanacağını söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, MİTSO’nun 2014 yılı Aralık ayı sonu itibariyle hazırlanan kati mizan cetveli oybirliğiyle kabul edildi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan meclis oturumunda oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, 2014 yılı Aralık ayı sonu itibariyle odanın kati mizan cetvelini okudu. 1 892 TL olarak denk şekilde görülen mizan cetveli konusunda üyelerden söz alan olmayınca yapılan oylamada hesaplar oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, odanın son bir aylık faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. MİTSO’nun uzun süredir gündemde tuttuğu Aydın – Çine – Yatağan – Milas – Güllük demiryolu hattının yapımı konusunda olumlu gelişmeler olduğunu belirten Reşit Özer, yapılacak demiryolunun çift hatlı olarak tasarlandığını ve bu hat üzerinde elektrikli ve dizel lokomotifler çalışacağını söyledi.  Demiryolunun Milas OSB ile bağlantısının olmasını istediklerini belirten Reşit Özer, bu konuda girişimlerini sürdüreceklerini söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile MİTSO arasında yapılan ve oda üyelerinin birinci dereceden yakınlarına üniversitede % 15 indirim sağlayan bir protokol yaptıklarını da anlatan Reşit Özer, Muğla Üniversitesi ile ortalaşa yürütülen Bafa Gölü’nde Ekolojik Turizm Projesi konusunda da açıklamalarda bulundu.

Milas OSB’de altyapı çalışmalarının sürdüğünü ve bir sorun bulunmadığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas OSB’deki yatırımların 19.06.2012 tarihli yatırımlarda devlet yardımları hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı ve bu kararın uygulanmasına ilişkin 2012/1 sayılı tebliğ çerçevesinde genel teşvik sistemi kapsamında bulunduğunu söyledi. Reşit Özer, bu kapsamda Milas OSB’deki yatırımların KDV istisnası ve Gümrük Vergisi Muafiyeti kapsamında bulunduğunu, teşvik belgesine haiz yatırımcılara teşvik belgesi kapsamında yapılacak makine ve teçhizat ithal ve yerli teslimlerinin KDV’den istisna edilebildiğini anlattı. Muğla ilinin yeni teşvik sistemi uygulamalarında 1. bölge kapsamında bulunduğunu ancak Milas OSB’nin daha çok avantaj sağlayan 2. bölgedeki sağlanan teşviklerden yararlanacağını anlatan Reşit Özer, OSB içinde 3 yıl için sigorta primi işveren hissesi desteği, vergi indirimi yatırıma katkı oranının % 20 olduğunu bildirdi.

Daha sonra başka üye söz almayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, oturumu kapattı.