MİTSO’nun “Uygulamalı Girişimcilik” kursu bir olumlu sonuç daha verdi. ÖNCE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSUNA KATILDI, SONRA KUAFÖR SALONU AÇTI

28.10.2015 11:44

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOSGEB işbirliğiyle açmış olduğu “Uygulamalı Girişimcilik” kursu bir olumlu sonuç daha verdi. Kursu başarıyla tamamlayanlardan birisi daha kendi işyerini açarak faaliyete geçti. Efe Garipoğlu’nun Milas’ın Hacıilyas Mahallesinde açtığı modern bayan kuaför salonunda uzman ekibi ile birlikte çalışıyor.
MİTSO’nun KOSGEB işbirliğiyle açmış olduğu “Uygulamalı Girişimcilik” kursunu başarıyla tamamlayan bir kursiyer daha işyeri sahibi oldu. Daha önce Uygulamalı Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayanlardan Seda Şeremet Ayarcı, Milas’ın Beçin beldesinde 10 işçinin çalışmakta olduğu balık ağı yapım, onarım ve boyama atölyesi açmıştı. Bu kez kursu başarıyla tamamlayanlardan Efe Garipoğlu, anne ve babasıyla birlikte bayan kuaför salonunda çalışırken kendi işyerini açtı. Milas’ın Hacıilyas Mahallesi, Ulusal Egemenlik Caddesi, Turan Moralı Sokakta açılan bayan kuaför salonunda Efe Garipoğlu uzman ekibi ile birlikte çalışıyor.
İstanbul’dan Milas’a taşınarak bir bayan kuaför salonu açan anne ve babasıyla birlikte çalışmakta olan Efe Garipoğlu, MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde açmış olduğu “Uygulamalı Girişimcilik” kursunun kendisi için çok yararlı olduğunu belirterek “Kursta edindiğimizi bilgi ve özgüven sonucunda kendi işyerimi açmaya karar verdim. Anne ve babamın bayan kuaför salonundan ayrılarak kendi salonumu açtım. İşyerimizin salon kısmı 135 metrekare ve burası modern bir tasarımla düzenlendi. Salonun bitişiğinde ayrıca üç oda ve bir büromuz var. Gelenlere, klasik ve moderni birleştiren farklı, ferah ve keyifli bir mekanda, müşterilerimizi dinlendirerek hizmet sunmayı amaçladık. Şu anda benimle birlikte 7 çalışanımız var. Berberler ve Kuaförler Derneğinin aldığı karar gereğince pazartesi günleri dışında her gün saat 08.15 – 20.00 arasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beni olumlu yönde etkileyen Uygulamalı Girişimcilik kursunu açan MİTSO’ya çok teşekkür ederim” dedi.
Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, odanın KOSGEB işbirliğinde açmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu bitirdikten sonra kendi işyerini açan Efe Garipoğlu’nu ziyaret ederek kutladı ve başarılar diledi. Reşit Özer, “Biz gençlerimize yeni becerilerin yanı sıra özgüven kazandıran girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Yöremizde ve ülkemizde yaygın olan işsizliğin önüne ancak bu şekilde geçilebileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden sizin açmış olduğunuz bu salon bizim için de çok önemli. Daha önce de girişimcilik kurslarımıza katılan Seda Şeremet Ayarcı Hanım, Beçin’de bir ağ yapım, onarım ve boyama atölyesi açmıştı. Sizlerin açtığı bu işyerleri bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle böyle işyerleri açıldıkça bizler de mutlu oluyoruz” dedi. Reşit Özer, Efe Garipoğlu’nun yeni işyerinin hayırlı olmasını diledi.