MİTSOnun yeni dönem satranç turnuvası başladı. SATRANÇTA EKİM AYININ EN İYİSİ OZAN EMRE AYDIN

06.08.2013 17:51

Milas Ticaret ve Sanayi Odası “Milas’ın en iyileri” Satranç Turnuvası’nın 2012 – 13 dönemi Ekim ayı yarışmasıyla başladı. 21 Satranç sporcusunun katıldığı satranç yarışmasında ekim ayının en iyisi Ozan Emre Aydın oldu. Yarışmada ilk altıya giren satranç sporcuları MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna tarafından birer madalya ile ödüllendirildiler.

Milas Satranç İlçe Temsilciliği, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonunda düzenlenen yeni dönemin ilk satranç turnuvası yapıldı. 2012 – 13 döneminde her ay düzenlenecek olan satranç turnuvasının Ekim ayı yarışmasına, Türkiye Satranç Federasyonu’na vizelerini yaptırmış 21 sporcu katıldı. Satranç İlçe Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar’ın başhakemliğinde Milas Belediyesi Çocuk Kütüphanesi’nde 13 – 14 Ekim tarihlerinde yapılan turnuvada birbiri ardına çekişmeli karşılaşmalar yapıldı. Yarışmalar sonucunda 6 puan toplayan Ozan Emre Aydın birinci, 5 puan toplayan Nuri Kaya ikinci, 4.5 puan toplayan Faruk Emre Barlak üçüncü oldular. Turnuvada 4 puan kazanan Ali Ülgün dördüncü, 4 puan toplayan Fatih Eren Alkaya beşinci ve 3.5 puan kazanan Orhan Şerif Güneş altıncı sırayı aldılar.

MİTSO Ekim ayının en iyileri satranç turnuvasında ilk altıya girenlere, turnuva bitiminde düzenlenen törenle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna birer madalya taktı. Enver Tuna törende yaptığı konuşmada satranç sporunun insanların ve özellikle gençlerin düşünme yeteneklerini geliştirdiğini belirterek “Biz de tüm dünyada eğitimde çok büyük bir kabul görmüş olan bu sporun ilçemizde de gençlerimiz arasında yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu amaçla satranç sporuna MİTSO olarak verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecektir. Turnuvada asıl olan yarışma duygusudur. Bugün kazananlar yarın kaybedebilir, bugün kaybedenler de yarın kazanabilir. Ama asıl önemlisi yarışmaktır. Bugünün şampiyonu Ozan Emre Aydın’ı ve onunla birlikte ilk altı dereceyi paylaşanları kutluyor ve kendilerini birer başarı madalyası ile ödüllendiriyoruz. Diğer satranç sporcularımızı da yarışmaya katıldıkları ve güzel maçlar çıkardıkları için kutluyor ve gelecek aylarda yapılacak turnuvalarda başarılar diliyorum” dedi.