MUĞLA odaları Marmaris’te buluştu. EKONOMİNİN VE TURİZMİN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜLER
TOBB üyesi Muğla Borsası ve Odalarının bir araya gelerek gündeme ilişkin konuları değerlendirdiği ortak toplantı Marmaris’te yapıldı. Ortak Toplantısında akaryakıt zamlarının ekonomiye etkileri, Rusya – Ukrayna savaşının turizme olumsuz etkileri, eğlence sektöründe saat 24.00’ten sonra uygulanan müzik yasağı gibi konu başlıkları değerlendirildi.
Muğla Odalarının geleneksel hale getirdiği ortak toplantıların 33’üncüsü Marmaris Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Marmaris’te yapıldı. Toplantıya Bodrum Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Borsası, İMEAK DTO’nun Bodrum, Marmaris ve Fethiye Şubelerinin meclis ve yönetim kurulu başkan ve üyeleriyle odaların genel sekreterleri katıldılar.
Marmaris’te Martı Hotel’de yapılan ve Odaların Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serkan Dirlik‘in de bir sunum yaptığı Muğla Odaları ve Borsası 33’üncü Ortak Toplantısında Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Serdar Kocadon “Rusya – Ukrayna krizinin turizme ve bölgeye olan olumsuz etkileri, artan girdi maliyetleri ve enflasyon krizine yönelik çözüm önerileri, kiraların yüksekliği ve nitelikli eleman sıkıntısı ve bu nedenle yaşanan istihdam sorunları ile bir afet koordinasyon merkezi kurulması ve afet eylem planı hazırlanması konularında görüşlerini açıkladı.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise TGA’nın tanıtım faaliyetlerinde Muğla’ya ağırlık verilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında ayrıca şeker ticaret hakkındaki görüşlerini ifade etti.
İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan da konuşmasında tekne bağlama amaçlı deniz yüzeyinde şamandıra sistemi kurulmasının olumsuz etkilerini anlattı.
İMEAK DTO Marmaris Şubesi Başkanı Halil Bağlı ise konuşmasında yat ve tekne çekek yeri imalat ve bağlama sorunu hakkındaki görüşlerini bildirdi.
Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk konuşmasında olası gıda krizi ile değişen Zeytincilik Yönetmeliği ve zeytin varlığının korunması hakkındaki görüşlerini sundu.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise konuşmasında Türkiye genelinde ekonomi ve finansal değerlendirmesi üzerine görüşlerini ve önerilerini dile getirdi.
Turistik bölgelerde gece 24’ten sonra uygulanan müzik yasağının kaldırılması, akaryakıt ve enerji fiyatlarındaki artış dolayısıyla oluşan yüksek maliyet artışları, taşımacılık sektöründe uygulanan ücretsiz seyahat ödeneğinde iyileştirme yapılması ve bu sektörden MTV alınmaması, akaryakıtta uygulanan yüzde 29’luk vergi diliminin kaldırılması, TAPDK belge yerileme süresinin haziran ayı sonuna kadar uzatılması gibi konuların da ele alındığı toplantıda, dile getirilen sorunlar ve çözüm önerilerin en kısa sürede yazılı bir rapor haline getirilerek TOBB’a ve ilgili bakanlıklara iletilmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda ayrıca Muğla odaları tarafından ortaklaşa sürdürülen “Babalar ve Kızları” projesi hakkında da açıklamalarda bulunuldu.
Yazı detayını buraya yazınız