MİTSO’DAN, ZEYTİNYAĞINDA ALTIN MADALYA KAZANAN A. O. MENTEŞE VE A. TOTOŞ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

14.05.2015 17:24

Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı üretiminin gelişmesi için önemli çalışmalar yapmakta olan Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın madalya kazanan Milaslı zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe ve komşu ilçe Yatağan’dan altın madalya kazanan Atilla Totoş’a yöremizin zeytin ve zeytinciliğinin geliştirilmesi ve tanıtılmasına katkıları nedeniyle MİTSO tarafından düzenlenen törenle teşekkür plaketi verildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ödüllendirme törenine Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay H. Hüseyin Kanbur, Milas Tariş Zeytinyağı Birliği yetkilileri ile bazı zeytin yağı fabrikası işletmecileri ile MİTSO Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Gülen, Ömer Eliş, Soner Çamlıbelen ve Zeytindostu Derneği’nin Muğla Temsilcisi Ferudun Kaykı katıldılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan törende Özer, Ali Osman Menteşe’nin İstanbul’da bir ilaç fabrikasında çalışırken emekli olarak Milas’taki aileden kalan zeytinlikte zeytinciliğe başladığını anlattı. Menteşe’nin kendi zeytinliğinde amatör bir hevesle başlattığı zeytinyağı üretimini, kendi arazisinde kurduğu sıkım atölyesinde modern yöntemler uygulayarak başlattığını belirten Reşit Özer “Hemşerimiz Sayın Ali Osman Menteşe, Milas’ın memecik türü zeytinlerinden ürettiği zeytinyağı ile katıldığı yarışmalarda dünyanın çok saygın değerlendirme kuruluşlarından altın madalyalar kazanmıştır. Son olarak 2014 yılında Zeytindostu Derneği’nin düzenlediği değerlendirmede bir altın madalya daha kazanan Sayın Ali Osman Menteşe, Milas zeytinyağından yemeklik yağ olmaz kanısını yıkmıştır. Bu nedenle Milas zeytinciliğine ve zeytinyağına çok önemli prastij kazandıran Sayın Ali Osman Menteşe’yi kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu ve Menteşe’ye bir teşekkür plaketi verdi.

Asıl mesleği eczacılık olmasına rağmen Zeytindostu Derneği’nin aktif bir yöneticisi olan ve Milas’ın koşu ilçesi Yatağan’da ürettiği zeytinyağı ile altın madalya kazanan Atilla Totoş’u da kutlayan Reşit Özer “Zeytindostu Derneği’nin ülkemiz zeytinciliğinin gelişmesine katkısını takdirle karşılıyoruz. Sayın Atilla Totoş’un Milas ve yakın çevresinde yoğunlaşan memecik zeytinlerinin tanıtımına katkısına ayrıca teşekkür ediyoruz” diyerek kendisine bir plaket armağan etti.

Daha sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Ali Osman Menteşe ve Atilla Totoş’a birer plaket armağan ederek kutladılar.

Zeytindostu Derneği adına Atilla Totoş da yörede modern zeytinyağı üretimine önderlik eden ve memecik türü zeytinlerin tanıtımını başlatan Ali Osman Menteşe’ye, dernek adına bir plaket sundu.IMG_6769 IMG_6753