MUĞLA ODALARI UKRAYNA İLE İŞBİRLİĞİNİ İLERLETİYOR

05.11.2021 16:13

Aralarında MİTSO’nun da olduğu TOBB üyesi Muğla Odaları, Ukrayna ile başta turizm olmak üzere birçok konuda işbirliğinin geliştirilmesi için görüşmelerini sürdürüyor. İlk olarak Ekim ayında Ukrayna’ya yapılan ziyaret sırasında Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odalarıyla işbirliği olanaklarını görüşen Muğla heyeti, şimdi de zoom bağlantısıyla görüşmelerin ikinci aşamasını yaptı.

Başta turizm olmak üzere gıda, tarım ve hayvancılık konularında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla zoom üzerinden yapılan görüşmelere Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komitesi Başkanı Volodymyr Tsaruk ve Alla Shapovalova, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, Ukrayna Çocuk ve Gençlik Turizmi Tur Operatörleri Derneği Başkanı Lyudmila Stauchan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yatırım Destek Ofisinden Mehmet Sert ile Hüseyin Çiftçi, Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı Başkanı Başar Koşargelir, Ukrayna’da faaliyet gösteren Muğlalı iş insanı Deniz Çelebi katıldılar.

Ukrayna Kiev – Türkiye Muğla Turizm İşbirliği” adıyla düzenlenen zoom toplantısında her iki taraf da turizm seçeneklerini ortaya koyarken 2008 yılında Türkiye’ye gelen Ukraynalı turist sayısının 15 binden 2021 yılında 260 bine çıktığı belirtilirken bu sayının daha da arttırılması için öneriler değerlendirildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zoom üzerinden yapılan görüşmelerde Milas’ta UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Hekatomnos Anıtmezarı ile Beçin Ortaçağ Kenti gibi iki önemli tarihi alan olduğunu ayrıca pek çok tarihi alan bulunduğunu belirterek tarihe meraklı, kültür turizmi yapmak isteyen Ukraynalı turistleri Milas’a davet etti.