MUĞLA’DA İHRACAT DESTEK OFİSİ AÇILDI. İHRACATÇILAR VE İHRACATA BAŞLAMAK İSTEYENLER HER KONUDA BİLGİLENDİRİLECEK

12.11.2019 13:46

Türkiye genelinde ihracatçıların doğru ve hızlı bir şekilde ihracatla ilgili her türlü bilgiye ulaşabilmesi ve ihracatçı sayısının arttırılabilmesi amacıyla 81 ilde İhracat Destek Ofisleri kurulması için T.C. Ticaret Bakanlığı ve TOBB arasında 13 Kasım’da  bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol gereğince Muğla’da da, Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında çalışmalarını sürdürecek bir İhracat Destek Ofisi açıldı. T.C. Ticaret Bakanlığı, TOBB ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol ile açılan MUTSO İhracat Destek Ofisi, sürekli ve düzenli iletişime dayalı bir bilgilendirme hizmeti sunacak. İhracatta öncelikli ülke seçimi, ihracat aşamaları, hangi ihracat belgelerinin gerektiği, ihracat desteklerinden hangilerinin başvuran firmaya daha uygun olduğu ve başvuru süreci gibi konularda ihracatçılara ve ilk defa ihracat yapmak isteyenlere bilgilendirmede bulunulacak.

Muğla’daki ihracatçılar ve ihracata başlamak isteyenler, MUTSO’da açılan İhracat Destek Ofisi’ne giderek veya 0 252 214 11 22 / 101 veya 102 numaralı telefonlar aracılığı ile bilgi danışabilecekler.