MUĞLA’DA MERMER VE ÇEVRE ÇALIŞTAYI DÜZENLENİYOR

18.01.2018 14:49

*Menteşe’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk  Kültür Merkezi’nde 19 Ocak Perşembe günü, saat 09.30’da başlayacak ve gün boyu sürecek Mermer ve Çevre Çalıştayı düzenleniyor.

Muğla’da Valilik öncülüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla S. Koçman Üniversitesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Mermerciler Derneği tarafından 19 Ocak Cuma günü “Mermer ve Çevre Çalıştayı” düzenleniyor. Menteşe’deki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 09.30’da başlayacak çalıştayda şu başlıklar işlenecek:

– Çevreci yaklaşımlarla en az atık açığa çıkaracak şekilde mermer üretiminde verimliliği iyileştirmeye yönelik yöntem ve gelişmelerin paylaşılması,

– Ocak ve mermer işleme tesisi atıklarının çevreye zararsız hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik yöntem ve gelişmelerin paylaşılması,

– Sektör temsilcileri ile ilgili konuların uzmanı bilim insanlarını aynı ortamda buluşturarak en az atık ile mermer zenginliğimizin çevre dostu yaklaşımlarla verimli bir şekilde ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulamaya dönük projelerin oluşturulmasına olanak sağlanması.

Menteşe ilçesinde düzenlenecek Mermer ve Çevre Çalıştayı’na Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla S. Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer,   T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki ve Değerlendirmesi  İzin ve Denetim Genel Müdürü M. Mustafa Satılmış, aynı bakanlığın Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel katılacak.

Çalıştayın birinci oturumunda sırasıyla Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Ali Bahadır Yavuz, Doç. Dr. Mete Kun, Prof. Dr. Raşit Altındağ ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Bahadır Keskin ile Prof. Dr. Mustafa Şahmaran konularıyla ilgili konuşmalarını yapacak.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda ise sırasıyla Prof. Dr. Mehmet Tanrıverdi, Dooç. Dr. Avni Güney, Doç. Dr. Duran Kocabağ, Prof. dr. Fehiman Çiner, Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Suat Delibalta, Prof. Dr. Şeref Güçer, Prof. Dr. Osman Zeki Hekimoğlu, Prof. Dr. Selçuk Aktürk, Prof. Dr. Murat Gül, Prof. Dr. Murat Erdemoğlu, Yrd. Doç. Dr. Elif Vargün, Özden Everen ve Prof. Dr. Taki Güler ile Ercan Polat bildirilerini sunacaklar.