CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak MİTSO’da: “ODA BAŞKANLARI DA MECLİSİN DOĞAL ÜYESİ OLACAK”

14.11.2013 14:38

*MİTSO’yu ziyaret eden CHP Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak projelerini anlattı.

*Barış Saylak, Milas’ta ciddi boyutta sivil önderliğe ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirterek Milas’ta, Süt Birliği gibi çalışan zeytin ve et birlikleri kuracaklarını söyledi.

*Barış Saylak, OSB ile ilgili yürütülen çalışmalar nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i kutlayarak teşekkür etti.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milaslılar olarak sorunların çözümü için hep birlikte ve tek yumruk olmak gerektiğini vurguladı.

CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, ekibini oluşturan Belediye Meclis aday adaylarıyla birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek seçilirse yapmayı düşündüğü projelerini anlattı. Barış Saylak, OSB konusunda yürütülen çalışmalar nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i kutlayarak teşekkür etti. Özer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milas’ın sorunlarının çözümü için Milaslılar olarak hep birlikte ve tek yumruk olarak davranılmasını gerektiğini söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit’in konuk ettiği CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak ve ekibindeki Belediye Meclisi aday adayları projelerini anlattılar. Barış Saylak sürdürdükleri seçim çalışmaları nedeniyle köylere yaptıkları ziyaretlerle ilgili izlenimlerini aktararak  “Gezdiğimiz yerlerde gördük ki çok büyük bir ekonomik sıkıntı var. İnsanlar ekmeği bile bakkala yazdırarak alıyorlar. Kredi borçları ödenemez hale gelmiş durumda. Oysa Milas, Muğla’nın en büyük ilçesi. Türkiye’nin 650 milyon dolarlık balık ihracatının 450 milyon dolarlık kısmı Milas’tan yapılıyor. Zeytinyağımız var, balımız var, madenlerimiz var. Buna rağmen Milas’taki bu yoksulluk neden?” diye sordu. Milas’ta sivil önderliğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Barış Saylak “Kuşkusuz Milas’ın bu durumda olmasında iktidarların da etkisi var ama kişisel ilgisizliklerin de etkisi var. Milas’ta ortak tavır geliştiremeyen bir yanlış önderlik var. Örneğin, yıllardır AVM’ler şehir dışına taşınsın, deniyor ama bir türlü bunun için bir düzenleme yapılamıyor” dedi.

Milas’ın saptadıkları sorunlarını sıralayan Barış Saylak zeytin ve zeytinyağı konusunda MİTSO’nun sürdürdüğü çalışmalardan da övgüyle söz ederek “Milas’ta zeytinyağı için de bir birlik oluşturmamız gerekiyor. Süt üreticisi sütümüzü Süt Birliği’ne veriyor ve üretici kartımızı sokup çıkarıyoruz, paramızı alıyoruz, diyor. Zeytinyağı için de, et için de böyle birlikler kurmalıyız” diye konuştu. MİTSO’nun Milas OSB için sürdürdüğü çabadan da övgüyle söz eden Barış Saylak bu konudaki çalışmaları nedeniyle Reşit Özer’i kutlayarak teşekkür etti.

Bütün amaçlarının Milas’ta hizmet çıtasını biraz daha yükseltmek olduğunu vurgulayan Barış Saylak “Ekip arkadaşlarımızla bunun için yola çıktık. Milaslılık dayanışması yaratarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte olacağız. Oda başkanları bizim belediye meclisimizin doğal üyeleri olacaklar” dedi

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bugüne dek OSB konusunda atılan adımları, zeytinyağının tanıtımı, havalimanına kargo gümrüğü açılması konularında yürütülen çalışmaları anlattı. Reşit Özer “Milas’ın sorunlarının çözümü için hep birlikte tek yumruk olmamız lazım. El ele verirsek pek çok işi başarabiliriz” dedi.