MUTSO- MİTSO İŞBİRLİĞİNDE GEKANIN DESTEĞİYLE KARİANIN DAĞ YOLLARI TURİZME AÇILIYOR

06.08.2013 17:44

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın proje sahibi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO)’nın da proje ortağı olduğu ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın hibe desteği sağladığı “Karia Yolu Projesi” için hizmet alımı ihalesi açıldı. “Dağ Yürüyüşü Yolu Güzergahının Tespiti, Islahı ve Rehber Kitap Hazırlığı İçin Bilgi Alımı” adıyla açılan ihaleye katılacak olanların tekliflerini 7 Aralık 2011 günü, saat 13.30’a dek MUTSO’ya vermeleri gerekiyor.

Muğla ilindeki turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, bölge turizminin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin arttırılması, bölgenin iktisadi yapısına katkıda bulunulması amacıyla MUTSO tarafından hazırlanan ve MİTSO’nun da proje ortağı olduğu 338 bin 835 TL. bütçeli “Karia’da Yaşam Projesi”, GEKA’dan hibe desteği kazanmıştı. GEKA’ya yapılan 720 proje başvurusu içinde “Kar Amacı Gütmeyen Projeler” dalında 16. sıradan hibe desteği almaya hak kazanan “Karia’da Yaşam Projesi” kapsamında yaklaşık 400 km’lik tarihi dağ yolunun turizme kazandırılmasını amaçlıyor. Muğla ve Aydın illerinin bir bölümünü kapsayacak proje kapsamında Alinda – Latmos / Herakleia / Bafa Gölü, Bodrum – Yukarımazı, Datça – Hisarönü – Bozburun – Marmaris – Dalyan ve Muğla – Karabağlar Yaylası arasında trekking parkurları oluşturulacak. Oluşturulacak bu parkurları boyunca yer alan tarihi kentlerin ve doğal güzelliği bulunan yerlerin tanıtımı yapılacak, parkurlara yönlendirme levhaları konulacak. Projeye göre; parkurlar boyunca yer alan köylerde yaşayan yaklaşık 500 ailenin konaklama, yeme, içme, çeşitli el ürünlerini pazarlama gibi faaliyetlerle kalkınmaları sağlanacak. Geliştirilecek bu trekking turizminden yaklaşık 100 bin turistin yararlanması hedeflenirken 100 turizm işletmesi ile 20 turizm operatörünün de kazanç sağlaması planlanıyor. Proje kapsamında ayrıca bir tanıtım kitabı hazırlanacak ve bir de web sayfası oluşturulacak

“Karia’da Yaşam Projesi” adıyla uygulamaya konulacak projenin gerçekleştirilebilmesi için yürüyüş yollarının tespiti ve yerlerinin GPS yöntemiyle işaretlenmesi, var olan dağ yürüyüş yollarının ıslahı, bu yolların tanıtımı için bir rehber kitap hazırlanabilmesi için bilgi ve hizmet alımı MUTSO tarafından yapılacak ihale ile gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler hazırlayacakları ihale dosyalarıyla 7 Aralık 2011 tarihine dek MUTSO’ya başvurabilecekler. İhaleye katılmak isteyenler ihale koşullarını, isteklilerde aranacak teknik ve mali bilgileri de içeren ihale dosyasını, MUTSO’dan veya www.geka.org.tr ve www.mutso.org.tr internet adreslerinden alabilecekler..

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Karia’da Yaşam Projesi”nin Muğla turizmine renk katacak önemli bir proje olduğunu belirterek “Bugüne dek daha çok deniz-kum ve güney turizmiyle daha çok sahilleri öne çıkan Muğla’da turizm faaliyetlerinin iç bölgelere taşınması ve buralardaki doğal ve tarihi zenginliklerin de turizm faaliyetine katılması için bu projeden çok şeyler bekliyoruz. Bu proje aynı zamanda Muğla’da turizmin 12 aya yayılması için de örnek bir projedir. Ayrıca bu proje ile iç bölgelerin de kalkınması söz konusu olacaktır. Böylesine önemli bir projenin sahibi Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Biz de MİTSO olarak kendilerine proje ortağı olarak destek veriyoruz” dedi.