DOLAR
36,4557
EURO
38,7514
ALTIN
3.416,05
BIST
9.898,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C

ODAMIZ ÜYESİ EMİNEM’İN DÜNYA YARIŞMASINDAKİ BAŞARILARI…

ODAMIZ ÜYESİ EMİNEM’İN DÜNYA YARIŞMASINDAKİ BAŞARILARI…
25.04.2023 17:00
1.488
A+
A-

ABD’den Milas’a gelerek zeytin ve zeytinyağı üretimi amacıyla “Eminem’s Olive Oils” adıyla bir firma kuran Emine Çatalbaş Colin ve eşi Mark Colin,  Köşk mahallesinde zeytinyağı sıkım ve pazarlama tesisleri kurdular.

Eminem’in Türkiye’den Zeytinyağı, dünyanın en büyük zeytinyağı kalite yarışması olan 2023 NYIOOC Dünya Zeytinyağı Yarışması’nda iki ödül kazandı.

Türkiye’nin güneybatısındaki Milas merkezli üretici, Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi, Oro di Milas ve Eminem’in Zeytinyağı markaları altında şişelenen bir çift orta yoğunluklu Memecik monovarietal için iki Altın Ödül kazandı.

Sahibi Emine Colin, “Şirketi kurarken hedefimiz ödüllü zeytinyağı üretmekti” dedi. “Bu yılki NYIOOC’daki Altın Ödüllerimiz, tüm çabalarımızı doğruladı ve petrolümüzün Amerika Birleşik Devletleri pazarına yeni ulaştığı için heyecanlıyız.”

2022/23 hasat yılında şirket 12 ton sızma zeytinyağı üretti . Hasat, Türkiye’nin çoğu yerinde olduğu gibi iyi giderken, Colin yeni değirmenlerine uyum sağlamak için önemli bir öğrenme eğrisi olduğunu söyledi.

“Bu, yeni bir Mori-Tem değirmeni ile yeni tesisimizde ilk yılımızdı” dedi. “Katılan herkes için yoğun bir öğrenme süreciydi ve yaptığımız mükemmel yağdan gurur duyuyoruz.”

Her bahar New York’ta düzenlenen NYIOOC Dünya Zeytinyağı Yarışması, dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmasıdır. Yıllık ödül kazananlar listesi, yılın en iyi sızma zeytinyağı için yetkili rehber olarak kabul edilir.

 

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinyağının kalitesini yükselttiği ve tanıtımını yaptığı için kendilerine teşekkür etti.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr