Rodos Fuarına davet için geldiler, Milas Fuarını övdüler

06.08.2013 17:32

* Üç fuarcılık kuruluşu MİTSO aracılığıyla Milaslı firmaları 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Rodos Fuarı’na davet etti.

* Özellikle Güney Ege bölgesindeki Türk ihraç ürünlerinin Yunanlara tanıtılmasının amaçlandığı Rodos Fuarı’na bu yıl daha çok firmanın katılması bekleniyor.

* Rodos Fuarı’na davet için gelen üç fuarcılık kuruluşunun yöneticileri Mart ayında Milas’ta yapılan Tarım Fuarı’ndan büyük bir övgüyle söz ettiler.

* MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna bu yılki Rodos Fuarı’nda daha çok Milaslı firmanın katılması için gereken desteğin verileceğini söyledi.

Bu yıl 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Türk firmalarının ihraç ürünlerinin tanıtımını amaçlayan Rodos Fuarı’nın düzenleyici kuruluşlarının yetkilileri MİTSO yönetimini ziyaret ederek fuara davet ettiler. Milaslı firmaların fuara katılması için destek isteyen Alfa Fuarcılık, Marfo Fuarcılık ve Genciz Fuarcılık şirketlerinin yetkilileri bu yıl mart ayında yapılan Milas Tarım Fuarından büyük övgüyle söz ettiler. Marfo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Gülcan “13 -14 yıldır fuarcılık yaparım, belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası ile organize olmuş böyle bir fuar görmedim” dedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da Rodos Fuarı’na Milaslı firmaların katılımı için oda olarak gereken desteğin sağlanacağını bildirdi.

Milaslı firmalar, 29 Ekim – 1 Kasım arasında düzenlenecek Rodos Fuarı’na davet edildiler. Türk firmalarının ihraç ürünlerinin sergilenmesi ve tanıtılması amacıyla yapılan fuarın düzenleyicisi olan Alfa Fuarcılık, Genciz Fuarcılık ve Marfo Fuarcılık kuruluşlarının yöneticileri MİTSO yönetimini ziyaret ederek Milaslı firmaları fuara davet ettiler. Alfa Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Angelos Karampikos, Genciz Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gençer, Marfo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Gülcan, Genciz Fuarcılık Genel Koordinatörü Hakan Mumcu ve Genciz Fuarcılık Halkla İlişkiler Yetkilisi Maria Voiugka’dan oluşan konuklar, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat ile görüşerek MİTSO yönetiminden destek istediler. Konuk fuarcılık kuruluşlarının temsilcileri Mart ayında Milas’ta yapılan Tarım Fuarı’ndan da övgüyle söz ettiler.

Alfa Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Angelos Karampikos geçen yılki Rodos Fuarı’na 50 kadar firmanın katıldığını, bu yıl amaçlarının katılımcı firma ve ziyaretçi sayısını daha da arttırmak olduğunu söyledi. Karampikos bu yıl fuara katılacak ve destek verecek Ticaret Odası sayısının daha fazla olduğunu belirterek “Bu yıl Rodos Fuarı daha başarılı olacak. Daha iyi organize olacak. Milas’tan da firmaların Rodos Fuarına katılmasını bekliyoruz. Bu yılki fuara en azından bir Yunan bakanın gelip ziyaret edeceğini söyleyebilirim. Belki Yunan Başbakanı Papaendru da gelecek. Kendisinin katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Genciz Fuarcılık Halkla İlişkiler Yetkilisi Maria Voiugka da turizm sezonu nedeniyle fuarın tarihini daha öne çekemediklerini, ancak sezonun bitmesinin ardından böyle bir organizasyon yapabildiklerini anlatarak “Turizm sezonu devam ederken fuar açarsak fuara hiç kimse gelmez. Çünkü herkes yoğun bir şekilde turizmle uğraşırken fuara zaman ayıramaz” dedi.

Marfo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Gülcan ise bu yıl Mart ayında yapılan Milas Tarım Fuarı’nın çok başarılı geçtiğini belirterek “Milas Fuarı için çok çalıştınız. Fuar alanı düzenlenirken işin başında hep Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı vardı. Ben Bodrum’a gelip geçerken uğruyor ve hazırlıklara bakıyordum. İşle ilgilenen en az üç beş kişi görüyordum. Bizim düzenlediğimiz fuarlarda bugüne kadar bir kez olsun Ticaret Odası başkanını, belediye başkanını göremedik. Üstelik burada yeri siz ayarladınız, binayı siz kurdunuz ve hazırladınız, stantların kuruluşuna destek verdiniz. Bunlar çok önemli şeyler. 13 – 14 yıldır fuarcılık yaparım böyle belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası ile böyle organize olmuş bir fuar görmedim. Böyle destek olunacak olduktan sonra ben burada koşa koşa fuar yaparım” diye konuştu.

Genciz Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gencer ise Rodos Fuarı’nın yalnızca Rodos Adasına yönelik olmadığını vurgulayarak “Bu fuar aynı zamanda 12 Adalara ve tüm Yunanistan’a yönelik bir fuardır. Burada sergilenecek ürünler sonuçta tüm 12 Adalara ve Yunanistan’a da gidecektir. Biz bu fuarın bu yıl çok başarılı geçeceğine inanıyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz” dedi.

Genciz Fuarcılık Genel Koordinatörü Hakan Mumcu da bugüne dek Yunanistan’da düzenledikleri üç fuarlarına Yunanistan Başbakanı Papaendru’nun katıldığını belirterek “Bu yılki fuarımıza da gelecek. Ayrıca fuara mutlaka bir Yunan bakan katılacak” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna bu yılki Rodos Fuarı’na Milas’tan daha çok firmanın katılması için ellerinden gelen desteği verecekleri belirtti. Milas’ta fuarcılık kültürünün daha yeni yeni oluşmaya başladığını vurgulayan Enver Tuna “Üyelerimize fuarlara katılma alışkanlığı kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hatta geçen yıl fuar alanını oda olarak kendimiz kiraladık ve burada Milaslı firmaların ürünlerini sergilemesini sağladık. Bu yılki Rodos Fuarına da daha çok Milaslı firmanın katılması için çaba göstereceğiz. Ancak sizler birebir firmalarla kendiniz görüşürseniz daha yararlı olur. Biz de size bu görüşmeler sırasında gereken desteği veririz” diye konuştu. Geçen yılki fuarda Milaslı firmaların yeterince mal satış bağlantısı yapamamış olmasından yakınan Enver Tuna “Bu konuda size de görev düşüyor; eğer katılan firma sayısını ve fuara gelen ziyaretçi sayısını arttırabilirseniz bu sizin için de iyi olur, bizim firmalarımız için de iyi olur” dedi.

MİTSO Yönetiminin Rodos Fuarı’na katılım konusunda verdiği destekten memnun kalan konuk fuarcılık firmalarının yetkilileri daha sonra Bodrum Ticaret Odası Yönetimi ile görüşmek üzere Bodrum’a gitti.