SERBEST MUHASEBECİLER VE MALİ MÜŞAVİRLER MİTSO’DA

06.03.2014 12:09

*1 Mart – 7 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Muhasebeciler Haftası nedeniyle ilçemizdeki Muğla Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası temsilcileri MİTSO’yu ziyaret ettiler.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla SMMM Odası temsilcilerine kendilerinin de mükellefi olan oda üyelerini ilgilendiren vergi mevzuatı konusunda bilgilendirmeler için işbirliği önerdi.

Her yıl 1 – 7 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Muhasebeciler Haftası nedeniyle, Milas’ta faaliyette bulunmakta olan Muğla Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası temsilcilileri, Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında, her iki kurumun vergi mevzuatı ile ilgili olarak üyelerin bilgilendirilmesi konusunda işbirliği yapması ilke olarak benimsendi.

1 – 7 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Muhasebeciler Haftası ilçemizde de kutlanıyor. Kutlama kapsamında; Muğla Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Sekreteri Servet Evran, Disiplin Kurulu Başkanı İbrahim Özfen, Milas İlçe Temsilcisi Aydan Mergen Özcan, İlçe Temsilcisi Cüneyt Hafız, Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Üyesi Ahmet Akbaş, Mesleki Denetim Kurulu Üyesi Gökhan Çelebi, Staj Denetleme Kurulu Üyesi Volkan Yalçınkaya, MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul ve Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu ile bir süre görüşen konuklar, vergi mevzuatı konusunda oda üyelerinin bilinçlendirilmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Muğla SMMM Odası Sekreteri Servet Evran “Biz de üyelerimiz arasında sık sık mesleki eğitimler yaparak meslektaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Fakat mükelleflerin de bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda üyelerinin vergi mevzuatı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenecek eğitim çalışmalarına her zaman destek olacaklarını söyledi. Reşit Özer “Bize öneri getirin, hangi konuda, vergi mevzuatının hangi alanında eğitim yapılması gerekiyorsa önerin, birlikte eğitim çalışmasını yapalım. Özellikle vergi mevzuatına getirilen yenilikler konusunda bu tür eğitim çalışmalarını birlikte yapalım, üyelerimize duyuralım. Üyelerimize daha hızlı hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda sizin de önerileriniz varsa değerlendirelim. Biz önerilere açığız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul’un serbest mali müşavir ve muhasebecilerden 2014 yılını ekonomik açıdan nasıl gördüklerine ilişkin sorusuna karşılık SMMM Odası Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Özfen “Çok kötü görünüyor” diye yanıtlarken İlçe Temsilcisi Aydan Mergen Özcan ise “Cep telefonlarına gelen taksitlendirme kısıtlaması bile ekonomiye vurulan bir kettir. Sektörü etkiliyor” dedi. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ise geçen yıl zeytinde yok yılı yaşandığını bu yılın ürünün de iyi görünmediğini belirterek “Zeytinin olmaması, Milas ekonomisi için büyük kayıptır. Genel olarak ekonomide yaşanacak zorluklar bu nedenle Milas’ta daha çok hissedilecektir” dedi.

Öte yandan Muhasebeciler Haftası nedeniyle de açıklamalarda bulunan SMMM Odası Sekreteri Servet Evran, muhasebeciliği düzenleyen 3568 Sayılı Yasanın 1989 yılında çıktığını ve ardından 1 – 7 Mart tarihlerinin “Muhasebeciler Haftası” olarak kutlanmaya başlandığını anlattı. Servet Evran, Türkiye genelinde 77 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı  93 000 meslek mensubu, 16 000 stajyer ve 150 000 büro çalışanı ile bu camianın 259 000’e ulaştığını söyledi. Evran, Muğla’da ise 657 muhasebeci bulunduğunu belirterek “Bunların 117’si Muğla merkezde, 192’si ise Milas’tadır” dedi. Servet Evran, diğer odalarla da kurumsal ilişkiler kurmak ve geliştirmek istediklerinin altını çizerek “Bizler Milas olarak odamızı Muğla’da temsil ediyoruz. Diğer odalarla da kurumsal ilişkilerimiz olsun istiyoruz. Bu nedenle öncelikle size geldik. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Odamızın kurumsal ilişkilerini geliştirebilmek amacıyla uygun bir binamız olusun istiyoruz ve bunun arayışı içindeyiz” diye konuştu.

muhasebeciler mitsoda2014 (1)