Şirketlerin üçüncü kuşakta da yaşaması için Muğlalı Kadın Girişimcilerden çağrı: “BABALAR ŞİRKET YÖNETİMLERİNDE KIZLARINA DA GÜVENSİNLER”
Muğla Kadın Girişimciler Kurulu, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin öncülüğünde yürütülmekte olan “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projelerini anlatarak Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘den destek istedi. Bu projelerin valiler, kaymakamlar, belediye başkanları ve oda başkanlarının destekleriyle yürütüleceğini belirten Kadın Girişimciler “Muğla’da babalar kızlarına güvensinler. Zaten güveniyorlar. Şirket yönetimlerinde kızlarına da görev versinler” çağrısında bulundular.
Kadınların iş yaşamında daha aktif rol alabilmesi için TOBB’un öncülüğünde oluşturulan “Kadın Girişimciler Kurulu”na bağlı Muğla Kadın Girişimciler Kurulu, MİTSO’yu ziyaret ederek sürdürdükleri “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projelerine destek istediler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i ziyaret eden Muğla KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan, İl İcra Komitesi üyeleri Selma Ünal, Pınar Canan Topuz, Mutlu Çokyüce Özcan ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Hakla İlişkiler Kadın Girişimciler Sekreteri Gizem Göktaş, TOBB’un da desteği ile yürütülmekte olan her iki proje hakkında bilgi verdiler.
Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Çahan, Muğla’nın zaten kadın – erkek eşitliğinde kararını yıllar öncesinde vermiş olduğunu belirterek “Biz ‘gadın Moola‘ deriz. Ata Muğla, baba Muğla, demeyiz. Kadın insandır, erkek ise insanoğlu… Biz ne önde, ne de arkada olmak istemiyoruz. Biz yan yana olmak istiyoruz” diyerek Babalar ve Kızları projesinin Muğla’daki tüm odaların desteğiyle yürütüleceğini söyledi. Konuşmasında “İşimiz Temiz” projesi hakkında da bilgi veren Mehtap Çahan, projenin TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve 21 yıldır yürüttüğü Temiz Tuvalet Kampanyası ile bu alanda önemli bir deneyim kazanmış olan OPET işbirliğinde yürütüldüğünü anlattı. Yıllık çalışan sayısı 10 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosu 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen bakımından büyük firmalarla rekabet edebilmesini sağlamak için başlatıldığını belirten Mehtap Çahan “Projede üç pilot il belirlendi: İzmir, Antalya ve Muğla. Biz Muğla olarak bu projede başarı bakımından birinci il olmak istiyoruz. Tüm Odalarımızın desteğini istiyoruz. Proje kapsamında 1 500 ulaştırma, 1 500 konaklama ve 1 500 yeme içme işyerleri olmak üzere toplam 4 bin 500 işyerine ulaşacağız” diye konuştu.
Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Selma Ünal, Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Muğla ilinin kadın-erkek eşitliği bakımından birinci il seçildiğini anımsatarak “Muğla ilinde babalar kızlarına güvensin. Zaten güveniyorlar fakat kızlarına şirket yönetimlerinde görev versinler. Çünkü şirketler üçüncü kuşağa kalmıyor, kapanıyor. TOBB Başkanımız da şirketlerin üçüncü kuşaktan sonra da devam etmesini istiyor. Bunun için babaların kızlarına güvenip, şirket yönetimlerinde görev vermesini istiyoruz. Kadın – erkek eşitliğinde birinci il olan Muğla’mızın ‘Babalar ve Kızları’ projesinde de Türkiye’de birinci olmasını istiyoruz” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Kadın Girişimcilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Biz de MİTSO olarak hem ‘Babalar ve Kızları’ hem de ‘İşimiz Temiz’ projelerini destekliyoruz. Projeleri hep birlikte yürüteceğiz. Birlikte başaracağız. Sonuçta bu Muğla’mızın bir başarısı olacaktır” dedi.
Yazı detayını buraya yazınız