TOBB – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE 888 AİLEYE ERZAK YARDIMI YAPILDI

01.07.2016 16:52

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde bu Ramazan ayında Milas’ta, ihtiyaç sahibi 888 aileye erzak yardımı yapıldı.

TOBB, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak üzere üyesi olan oda ve borsalara yardım parası gönderdi. Ramazan yardımı için bu yıl TOBB’den MİTSO’ya 40 bin lira geldi. MİTSO yönetimi tarafından gelen yardım parasıyla içinde çeşitli gıda maddeleri olan yardım paketleri oluşturularak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması kararlaştırıldı. MİTSO üyesi işyerlerinden alınan en düşük fiyat teklifini kabul eden işyerlerinden eşit miktarda çeşitli gıda maddeleri satın alındı. Alınan erzaklarla 888 yardım paketi oluşturuldu ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Böylece TOBB – MİTSO işbirliğinde bu yıl, Milas’ta 888 aile yapılan erzak yardımlarıyla sevindirildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “TOBB, her Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri, her öğrenim yılı başında ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirmeyi gelenek haline getirdi. Bu yıl, öğrenim yılının başında TOBB’den ihtiyaç sahibi öğrenciler için gelen 30 bin lira ile ihtiyaç sahibi 749 öğrenciye mont veya kışlık bot alınarak kendilerine hediye edilmişti. Şimdi de Ramazan ayı dolayısıyla TOBB’den gelen 40 bin lira ile ihtiyaç sahibi 888 aileye erzak paketleri hediye ettik. Böyle hayırlı bir çalışmaya katkımız olduğu için bizler de mutlu olduk. Sonuçta, bizler üye odalar olarak TOBB’ye aidatlarımızı ödüyoruz. TOBB de bizlerden aldığı aidatları böylesine hayır işleri için üye odalara gönderiyor. Gelen yardımları biz de elimizden gelenin en iyisisin yapmaya gayret ederek ihtiyaç sahibi ailelerimize bir yardım eli uzattık. Toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemi böyle durumlarda daha iyi anlaşılıyor” dedi.

MİTSO’nun bu yıl dağıtmış olduğu erzak paketlerinde yarım kg. çay, 1 kg. kuru fasulye, 1 kg. kırmızı mercimek, 2 kg. toz şeker, 1 kg. pirinç, 2 paket makarna, 1 paket şehriye, 2 paket hazır çorba, 1 kg. tuz, 1 kg. salça ve 2 kg. un bulunuyor.

erzak 1