TOBB VE MİTSODAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE 600 EŞOFMAN

06.08.2013 17:52

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, bundan sonra da MİTSO olarak okulların çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

TOBB ve MİTSO işbirliğinde Milas’taki 600 başarılı öğrenciye eşofman armağan edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileriyle bazı okulları ziyaret ederek eşofmanları başarılı öğrencilere teslim eden MİTSO yöneticileri bundan sonra da okulların çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacaklarını bildirdiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin her yıl okullara ve öğrencilere yardım amacıyla göndermekte olduğu para karşılığında bu yıl MİTSO başarılı öğrenciler için eşofmanlar hazırlattı. Özel olarak hazırlanan eşofmanlar MİTSO yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim yöneticileri tarafından bazı okullara törenle teslim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Şube Müdürü M. Sefa Yıldız ile birlikte MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Cunbul, Mehmet Yiğit ve Kemal Çimen, eşofmanları bazı okullara sembolik bir törenle teslim ettiler.

İlk tören Milas Anadolu Lisesi’nde, ikinci tören Milas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, üçüncü tören ise Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesinde yapıldı. Törenlerde bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna her yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin okullara ve öğrencilere yardım edilmek üzere üyesi olan odalara bir miktar para gönderdiğini belirterek “Biz geçen yıllarda gelen parayla okullarımızda ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunuyorduk. Bu yıl öğrencilerimize farklı ve kalıcı bir armağan vermek istedik. TOBB’den gelen 25 bin lira ile 600 eşofman hazırlattık Okullarımızın spor takımlarında başarılı olmuş öğrencilerimize verilmek üzere okullarımıza 15’er eşofman teslim ettik. Gençlerimize yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılmış yatırım olduğunun bilinciyle bundan sonra da okullarımıza ve gençlerimize olanaklarımız ölçüsünde yardımcı olmayı sürdüreceğiz” dedi. Enver Tuna daha sonra çeşitli spor branşlarında başarılı olmuş öğrencileri kutlayarak “Sizleri kutluyorum. Başarılı olmanızı diliyorum. Sizin başarılarınız, ülkemizin başarısı olacaktır. Bu nedenle sizlere yardımcı olmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Gençlerimizin bundan sonraki yarışmalarda ve öğrenim hayatlarında daha da başarılı olmaları diliyorum. Eşofmanlarınızı güle güle kullanın” dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy da yaptığı konuşmada MİTSO’nun her zaman Milli Eğitime yardımcı olduğunu belirterek “Milas Ticaret ve Sanayi Odası bugüne kadar Milli Eğitimi, okullarımıza her zaman yardımcı olmuştur. Bundan sonra da yardımcı olacaklarına inanıyorum. Yaptıkları bu yardımlar nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Sporda başarılı olmuş gençlerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Her zaman okullarımıza, öğrencilerimize yardımcı olmuş olan MİTSO’nun değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eşofman yardımı yapılan okulların müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri de MİTSO yöneticilerine teşekkür ettiler.