TOBB\\\’NİN 76\\\’INCI VE 77\\\’İNCİ GENEL KURULLARI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILDI.

01.06.2021 11:33

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin 76’ıncı ve 77’inci Olağan Genel Kurul Toplantıları Covid-19 salgını nedeniyle elektronik ortamda yapıldı.  Oda yönetim kurulu başkanlarının doğal delege olduğu ve kongrelerde seçilmiş delegelerin oy kullanabildiği TOBB’nin 76’ıncı ve 77’inci Olağan Genel Kurullarında MİTSO’yu doğal delege olarak Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, kongre delegeleri Özer Topuz ve Kadir Karagülle temsil ederken, Meclis Başkanı Mustafa Yüsel ile Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu da MİTSO’da ekran başında kongreyi izlediler.

TOBB’nin 76’ıncı ve 77’inci Olagan Genel Kurulu programı kapsamında öncelikle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Genel Kurul Divanı  ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret etiler ve Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Daha sonra lektronik ortamda internet üzerinden yapılan Genel Kurul toplantısında TOBB’nin 2019 ve 2020 yılı faaliyet raporları , aynı yıllara ileşkin bütçe dönemi gelir ve harcamaları ile kesin hesabının sunumu ve oylaması yapılarak kabul edildi ve böylece TOBB Yönetim Kurulunun 2019 ve 2020 yılına ilişkin kesin hesapları ve faaliyetleri ibra edilmiş oldu. 2022 yılı  bütçe tasarısı ve bütçe talimatının sunumu yapılarak oylandı ve kabul edildi. Genel Kurul’da ayrıca TOBB komisyonlarının 2019 ve 2020 yıllarına ilişkin raporları da okunarak oylandı ve kabul edildi.

TOBB Başkanı M. Rifat hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Yapılması gereken çok iş var! Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.