TÜRKİYE-AB İŞ DÜNYASI DİYALOĞU PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI İSTANBUL’DA YAPILDI.

24.01.2023 09:11

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) iş birliği ile yürütülen bir proje olan Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu projesinin (TEBD) kapanış toplantısı İstanbul’da gerçekleşti. Proje, AB ve Türkiye’den iş dünyasının diyaloğunu geliştirmeyi amaçlıyor. TEBD projesi ile aynı zamanda Gümrük Birliği anlaşmasının da modernizasyonu konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Toplantıya Milas Ticaret ve Sanayi Odası adına yönetim kurulu başkanı Reşit Özer katıldı. Projenin kapanış toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TEBD projesi ile Türkiye ve AB iş dünyası arasındaki diyaloğa ciddi katkı verildi. Proje kapsamında Türk ve AB üyesi ülkelerden oda ve borsaları eşleştirdik. Bu sayede, Türk Oda ve Borsa sistemimizin hizmet kapasitesinin gelişmesine, AB üyesi ülkelerdeki muhataplarıyla bağlantılarının ve birlikte çalışma ortamının tesisine önemli katkı sağladık” dedi.
Avrupa Birliği ve Türk iş çevrelerinin entegrasyonunu teşvik eden TEBD projesi, Türkiye-AB ilişkilerinin sağladığı fırsatlar, iş imkanları ve zorluklar ile Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda daha fazla farkındalık oluşturuyor.
TEBD projesi kapsamındaki çeşitli programlara 250 Oda ve Borsa iştirak etti. 30 Türk Oda ve Borsa ile 12 AB üyesi ülkeden 28 Oda arasında eşleştirme projelerine hibe sağlandı.