Yarışmaya 86 zeytinyağı katılmıştı… MUĞLA’NIN EN KALİTELİ ZEYTİNYAĞLARI 7 ŞUBATTA AÇIKLANIYOR

30.01.2020 17:06

Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi” kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla ilindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Zeytindostu Derneği’nin işbirliği ve destekleriyle Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zeytinyağı Kalite Yarışması” sonuçları 7 Şubat‘ta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde açıklanıyor.

86 zeytinyağının katıldığı yarışmanın sonuçlarının açıklanacağı törene katılmak isteyen üyeleri için MİTSO tarafından taşıt kaldırılacak. Yarışma sonuçlarının açıklanacağı töreni izlemek üzere Milas’tan  katılmak isteyenlerin 6 Şubat 2020 Perşembe günü, saat 14.00’e kadar MİTSO’ya bildirimde bulunmaları gerekiyor.

T. C. Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle başlatılan “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi” kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zeytinyağı Kalite Yarışması” sonuçları 7 Şubat Cuma günü, saat 14.00’te, Muğla’da açıklanıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi, 15 Temmuz Şehitleri Salonunda yapılacak Zeytinyağı Kalite Yarışması sonuçlarının açıklanması programı kapsamında ayrıca çeşitli sunumlar da yapılacak. Bu kapsamda Prof. Dr. İbrahim Saraçağlu, Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, Prof. Dr. Gazi Aydın, Doç. Dr. Mehmet Ateş tarafından yapılacak sunumlarda kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimi için yapılması gerekenler anlatılacak.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T. C. Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, T. C. Tarım Orman Bakanlığı Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası, Menteşe, Milas, Seydikemer ve Fethiye Ziraat Odaları, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ile Zeytindostu Derneği’nin işbirliği ve destekleriyle düzenlenen Zeytinyağı Kalite Yarışmasına 86 üretici katıldı. Yarışmaya katılan zeytinyağları proje sorumluları Mühendis Levent Uyan ve Ersan Erken tarafından isimsiz olarak ve sadece numaralandırılarak kodlanmıştı. Kodlanan zeytinyağları Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Butik Zeytinyağı üreticileri Derneği Başkanı Eczacı Atilla Totoş, Feridun Kaykı ve Nurdan Nimet Kaykı tarafından 100 puan üzerinden değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre ödül kazanan zeytinyağları 7 Şubat 2020 Cuma günü, saat 14.00’te Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Salonunda açıklanacak.

MİTSO ÜYELERİ İÇİN TAŞIT KALDIRACAK

Öte yandan Muğla ilinin en çok zeytinyağı üretimi yapılan ilçesi olan Milas’ın Ticaret ve Sanayi Odası, yarışmaya katılan üyelerinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yapılacak yarışma sonuçlarının açıklanması törenine üyelerini götürmek üzere taşıt kaldıracak. Törene katılmak isteyen MİTSO üyelerinin 6 Şubat Perşembe günü saat 14.00’e kadar Odaya bildirimde bulunmaları gerekiyor. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Bu yarışmaya çok önem veriyoruz. Muğla’nın en çok zeytinağacına, en çok zeytinyağı üretimine, en çok zeytin yağhanesine ve en çok markalı zeytinyağı üretimine sahip olan ve üstelik Milas zeytinyağı adıyla coğrafi işarete sahip ilçesi olarak bu yarışma bizim için çok önemli. Üyelerimizi bu yarışmaya katılmaları için teşvik ettik. Şimdi de yarışma sonuçlarının açıklanacağı törene üyelerimizi götürmek üzere Odamızdan taşıt kaldıracağız” diye konuştu.