MİTSO’dan Kanal A televizyonunu A+ Ekonomi programına önemli açıklamalar

24.10.2016 16:19

MİTSO, A+ EKONOMİ’DE…

Kanal A televizyonun ekonomi programı olan “A+ Ekonomi” için Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile röportaj yapıldı. Program 19 Kasım 2016 Cumartesi günü Kanal A televizyonunda yayınlanacak.

Kanal A televizyonunun ilgiyle izlenen ekonomi programı olan “A+ Ekonomi” için MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile Milas’ın ve yöremizin ekonomisi hakkında bir röportaj yapıldı. Nilgün Ege Karaçuha’nın Genel Koordinatörlüğünde, Fikret Çallı’nın program yönetmenliğinde hazırlanmakta olan “A+ Ekonomi” programının kamera çekimlerini Batur Can yaptı. Çekimler sırasında Nilgün Ege Karaçulha’nın sorularını yanıtlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, kamuoyunda unutulmaya yüz tutan ve birçok kişide artık olmaz, şeklinde bir kanının oluştuğu Milas Organize Sanayi Bölgesi’ni yeniden harekete geçirdiklerini anlatarak “Olmaz, denilen işleri Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve MİTSO’nun işbirliğinde kısa sürede olura çevirdik. Bugün OSB arazisinde altyapı yapım işleri hızla ilerliyor. Türkiye’de birçok OSB’de arsalara talep yok iken Milas OSB’de arsa sayısından daha çok arsa talebi var. Kısa sürede OSB arazisinin genişletilmesi ve arsa sayısının arttırılması gündeme gelecek” dedi.

Reşit Özer, Milas’ın önemli bir zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi olduğunu da belirterek “Milas’ta 9 milyon dolayında zeytin ağacı var. İlçemizde zeytinin bol olduğu ‘var yılı’nda 18 – 20 bin ton zeytinyağı elde ediliyor. Memecik türü zeytinlerden elde edilen Milas zeytinyağının kendine özgü bir lezzeti ve aroması vardır. Biz de bu nedenle Milas zeytinyağının coğrafi işaretini almak için başvuruda bulunduk. Başvurumuz askıya çıktı. Bir kaç ay içinde coğrafi işaret tescilini alacağımızı ümit ediyorum. Böylece, Milas zeytinyağı hak ettiği değeri bulacaktır.” diye konuştu.

Milas halılarının da hak ettiği değeri bulması için Sümer Holding’in elinde bulunan coğrafi işaretin kullanım hakkının MİTSO’a devri için girişimlerin sürdüğünü anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, röportajda Milas’ın aynı zamanda kültür balığı üretim merkezi olduğuna da dikkat çekti. Türkiye’de üretilmekte olan levrek ve çipura türü kültür balığının yüzde 68’inin Milas’ta üretilmekte olduğun anlatan Reşit Özer, denizde üretim yapmakta olan balık üreticileri için lojistik destek iskelesi yapılması için ilgili bakanlıklara başvuruda bulunduklarını anlattı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile Kanal A televizyonunun A+ Ekonomi programında yayınlanmak üzere yapılan çekimler 19 Kasım 2016 Cumartesi günü yayınlanacak