19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

19.05.2014 09:00

Atatürk diyor ki;

“Efendiler, bu durum karşısında tek bir karar vardı. O da millî hakimiyete dayanan kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak… İşte İstanbul’dan çıkmadan önce düşündüğümüz ve Samsun’da, Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulanmasına başladığımız karar, bu karar olmuştur… Türk’ün haysiyeti ve gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa, mahvolsun daha iyidir. Öyleyse ya istiklâl ya ölüm!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk, (Nutuk, 1919-1927)

Soma’da yitirdiğimiz madencilerimizin acısı yüreklerimizi dağlıyor. Acımız büyük. Fakat, en kara günlerden millet olmanın bilinciyle çıkmasını başarmış olan ulusumuz, bu kara günlerden de birlik olarak çıkacaktır. Birliğe ve sağduyuya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı meşale, asla sönmeyecek bir güneş gibi yolumuzu daha çok aydınlatmaktadır.

MİLAS

TİCARET VE SANAYİ ODASI