MİTSO İLE YÜKSEKOKULUN PROJE İŞBİRLİĞİ YAPMASI İÇİN GÖRÜŞBİRLİĞİ SAĞLANDI

28.01.2020 15:18

*Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Milas Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Milas’ın ekonomik ve turistik potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla yeni projeler geliştirilmesi için işbirliği yapılmasını ilke olarak benimsediler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Milas’ın ekonomik ve turistik gelişimi konusunda iki kurum arasında proje işbirliği yapılmasını ilke olarak benimsediler. İşbirliği yapılabilecek projeleri belirlemek üzere iki kurum arasında görüşmelerin bundan sonra da sürdürüleceği ifade edildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır‘ı ziyaret ederek Milas’ın ekonomik ve turistik gelişimini sağlamak amacıyla projeler oluşturulması için işbirliği önerdi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kır’a Milas’ın ekonomik, tarihi ve turistik potansiyelini anlatan Reşit Özer, “MİTSO olarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunun için de Milas Meslek Yüksekokulu ile proje işbirliği yapmak istiyoruz. Yeni projeler üretmek ve bu projeleri uygulamaya koyarak yöremize katkıda bulunmak istiyoruz. Üyelerimizin, yatırımcıların önünü açmak, yöremizin kalkınması ve gelişmesi için yeni hedefler ortaya koymak istiyoruz. Bunun için de Yüksekokul Müdürlüğümüzle yeni projeler üretmek için işbirliği yapmayı öneriyoruz” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır da MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ziyaretinden ve önerisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Milas gerçekten çok önemli bir yer. Tarım var, hayvancılık var, madencilik var, balıkçılık var, balcılık var, zeytin var, zeytinyağı var… Bunların bir tanesinin bile olmadığı illerimiz varken Milas’ın bu kadar bol ve çeşitli ürüne sahip olması çok büyük bir şans. Milaslılar bu konuda çok şanslılar. Biz de Milas’ın sahip olduğu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için ilke olarak işbirliğinden memnuniyet duyarız” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, daha sonra işbirliği yapılabilecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulundular ve görüşmelerin sürdürülmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Trabzon, Yüksekokulun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Öğretim Görevlisi Senem Nil Erbey ve El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Berna Sevinç ile de görüşerek proje işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu. MİTSO’nun Yüksekokulun El Sanatları Bölümü ile Milas halılarının coğrafi işaret standartlarında dokunmasının sağlanması konusunda başlatılan işbirliğinin 2020 yılında da sürdürülmesini arzu ettiklerini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ayrıca, Milas’taki işyerlerinin envanterinin çıkarılması için de proje işbirliği yapılabileceğini ifade etti.