TRT BELGESEL ‘’YİYECEĞİN SERÜVENİ’’PROGRAMINDA MİLASIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ TANITILDI

30.04.2024 10:24

MİTSO ve TRT Belgesel işbirliği ile Milas Coğrafi İşaretli ürünlerinin tanıtılacağı ‘’Yiyeceğin Serüveni ‘’ isimli belgeselin çekimleri tamamlandı.

86 Bölüm yayınlanan programın yeni sezonlarında “Türkiye’nin Coğrafi işaretli ürünlerini” tanıtmayı amaçlayan belgesel çekimlerinde Milas’ın AB Coğrafi İşaretli Zeytinyağı, Coğrafi İşaretli Milas Ekşili Köftesi, Coğrafi İşaretli Milas Kanlı Kavurması, Coğrafi İşaretli Milas Tepsi Böreği, Coğrafi İşaretli Milas Vekilharcı ve Coğrafi İşaretli Milas Çaykama’sının çekimleri gerçekleşti..

Milas Kanlı Kavurması tanıtım çekimi odamız üyesi Beypınar’ı Bekir’in Yeri Restaurant’ta yapılmıştır. Milas Çaykaması ve Milas Tepsi Böreği ile ilgili çekimler Dört Mevsim Börek ve Unlu Mamullerde, Milas Ekşili Köftesi ve Milas Vekilharcı tanıtım çekimleri Aşçı Mürşide Restaurant’ta tamamlanmıştır.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit ÖZER’’ Milasımızın ürünlerini markalaştırma yolunda var gücümüzle çalışıyoruz, coğrafi işaretlerin yöresel ürünlere ekonomik değerler kazandırdığı açık bu konuda üreticilerimiz desteklemeye ve markalaşmaya devam edeceğiz’’dedi.